svētdiena, 2014. gada 2. novembris

medus kekss ar valriekstiem un āboliem

Viens no maniem vismīļākajiem rudens keksiem, jo ļoti vienkārši pagatavojams, taču sanāk sulīgs, smaržīgs un rudenīgs. Vairākas dienas uzglabājams bez problēmām.
Recepte, man liekas, no šī bloga, kas tagad gan nedarbojas. 
Vajag:
210 g miltu
1 1/4 TK cepamā pulvera
1/4 TK sodas*
1/4 TK sāls
2 olas
100 g cukura
120 ml vīnogu kauliņu eļļas**
60 g medus
1 citrona miza***
2 ĒK citrona sulas
2 ĒK ruma
1/2 gl sakapātu valriekstu
350 g ābolu, nomizotu un sagrieztu mazos kubiņos
Gatavošana:
Ar mikseri sakult olas ar cukuru, kamēr tas balts (nu, ar gaišbrūno tas nenotiks, tāpēc kamēr izšķīst)
Pielikt medu, eļļu, citrona mizu, sulu, rumu. Tad pa daļām piekult klāt miltus. Beigās pievienot riekstus un ābolus. Apmaisīt, likt cepamajā formā (es parasti cepu kādu 3 pirkstu biezumā, var biezāku.
Cept 180 C ap 45 minūtēm. Es parasti pēc 20 minūtēm pārklāju ar foliju,
Komentāri:
* ja nav, var aizstāt ar cepamo pulveri, taču medus mīkla ir smaga, soda noderēs.
**var samazināt līdz 100.
***dažreiz nelieku, ja negribu tik izteiktu citrona smaržu.

4 komentāri:

  1. Uuu, loti sen nekas nav cepts, mani uzruna valrieksti un vinogu kaulinu ella! :) Cik jauki, bus kaut kas jauns, ko izmeginat!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nu, vīnogu kauliņu tāpēc, ka es visu cepu ar vīnogu kauliņu:))
      bet kekss labs, jā.

      Man beidzot cepeshkrāsns pēc pusgada pārtraukuma.

      Dzēst
    2. :))) Urraaaaa! Par cepeshkrasni! :)

      Dzēst
    3. Nu zini, Ieviņ, ar to cepeshkrāsni jau nav vienkārshi... Diez kāpēc tajā apbrīnojami reti nonāk kāds kāposts. Bet keksi- viens pēc otra:))

      Dzēst