Ātri, vienkārši un garšīgi.
Recepte- ginger-blonde.livejournal.com
Vajag:
4 ĒK eļļas
240 g miltu
2 olas
100 g rīvēta Parmas siera (man- Džiugas)
4 zariņi bazilika*
1-2 TK rīvētas citrona mizas
2 ĒK auksta ūdens
1 TK cepamā pulvera
TK sāls**
*svaigu baziliku ziemā nepērku, pievienoju pusTK Provansas garšaugu, var jebkurus kaltētos- rozmarīnu, baziliku, raudeni un t.t.
** samazinaju divreiz
Gatavošana:
Milti+cepamais pulveris+sāls.
Tad+eļļa un ar dakšu pārvērst par drupačām.
Pielikt sieru, bazilika lapiņas, citrona mizu, olas, aukstu ūdeni. Samīcīt mīkslu elastīgu mīklu. Izrullēt ap 7mm (man drīzāk centimetra) biezumā, izgriest vēlamu formu.
Likt uz cepamā papīra, cept 180 C kādas 20-25 minūtes, beigās var pārlikt cepeškrāsns augšējā plauktā, lai krāsa smukāka. Taču es to nedarīju, tāpat labi.
Iespaidi:
Noteitki atkārtošu ar dažādiem garšaugiem- man ļoti patīk, ka ar eļļu un ka tik ātri.
O, super! Bet citrona miza? Varbūt ar baziliku un citiem garšaugiem labi? Piparus neprasījās? Cik plātis sanāca?
AtbildētDzēstIeviņ, kamī ir jautājums par citrona mizu? To var vispār nelikt. Var likt jebkurus garšaugus. Pipari noteitki derēs, mani cepumi bija paredzēti arī bērniem, neliku šoreiz. Plātis nomērīt nevaru, man ir portatīvā krāsns. Pieļauju, ka viena.
DzēstPar citronu, likās neierasti - siers un citrons, bet tagad ir intriga :)
DzēstKu-kū! :) Tik ilgi nav neviena jauna ierakstiņa.Vai durvis uz virtuvi aizklopētas ciet? Ilgojamies!!!
AtbildētDzēstEvita
Evita, arī es:)) Mani secīgi atstāj tehnika- ārējais disks-dators-cepeshkrāsns:)) Kopā ar datiem un ēst gatavot entuziasmu:)) Taču tagad viss daudz maz atrisinājies, ļoti drīz būshu atpakaļ!
AtbildētDzēstMan jau bija tādas aizdomas,ka tas nav slinkums,bet kāda neraža,tāpēc apjautājos.Ienācu,paskatījos-klusums,ienācu atkal-vēl joprojām nekā.Bija sajūta,ka jāņem medus burciņa un balons un kā Vinnijam Pūkam jāiet apraudzīt draugu.:) Priecīgas Lieldienas! Un gaidam Tevi atpakaļ!
DzēstEvita