piektdiena, 2009. gada 5. jūnijs

Pildīti jaunie kabači

Vajag:
2 mazus kabačus
200 gr biezpiena
neliels gabaliņš (ap 20 g) jebkura puscietā siera, sīki sagriezt
neliels gabaliņš (ap 20 g) parmezāna, rīvēta
2 ĒK sviesta, sīki sagriezt
pusbunte pētersīļu, sakapāt
pa zariņam dilles, majorānu, estragonu vai jebkurus citus zaļumus, sakapāt
1 ķiploka daiviņa, saspiest
1 tomāts, sīki sagriezt
Gatavošana:Gareniski pārgriezt kabačus, ar karoti izgrebt sēklas, izmest. Ja nepieciešams, padziļināt iedobi (mīkstumu sasmalcināt un pievienot pārējām sastāvdaļām). Visas sastāvdaļas sajaukt. Cepamo formu ieeļļot, ielikt kabaču laiviņas, iepildīt pēc iespējas vairāk pildījuma. Uzlikt vāku, ielikt cepeškrāsnī. Cept 200 grādos apmēram 20 minūtes. Pēc tam noņemt vāku un cept, kamēr zeltains. Pārkaisīt ar garšaugiem.

3 komentāri:

  1. man izauguši pirmie kabači, rīt gatavošu šito! ak, nevaru vien beigt patiekties, ka Tu raksti šo blogu! :D

    AtbildētDzēst
  2. paldies, Maruta, tu laikam vari iedomāties- cik tieši regulāri mani māc bažas par šo projektu:)

    AtbildētDzēst
  3. Varu gan iedomāties! bet Tev vajadzētu arī iedomāties, cik daudz nervu šūnu Tu man ietaupi, jo šis blogs nudien ir ļoti praktisks,es zinu, ka šeit atradīšu teju katram produktam kādu recepti, tur būs detalizēts skaidrojums līdz niansēm, un neizdošanās nav gandrīz vai iespējama (nu labi, 2x man rezultāts sanāca nedaudz so so, bet pati biju novirzījusies no apraksta plus pieredzes trūkums, tas viss ir normāli). Starp citu - gribu vēl 2 kladītes ar brīnumputniem, ir iespējams kaut ko sarunāt?

    AtbildētDzēst