pirmdiena, 2009. gada 3. augusts

Bezrauga rjaženkas maize

Avots- IRIS, http://www.cookschool.ru/
Vajag:
500 g kviešu miltu,
500 ml rjaženkas,
1 ola,
1 ĒK cukura,
1 TK sāls,
5 ĒK eļļas,
1 paciņa irdinātāja RUF (var citu, vnk šo daudzumu).
Gatavošana:
Miltus izsijāt kopā ar irdinātāju. Atsevišķā traukā sajaukt rjaženku, sāli, cukuru, olu, beigās pievienot eļļu.Visas sastāvdaļas sajaukt kopā, samīcīt- pēc iespējas īsāku laika brīdi! sanāk mīksta mīkla, pēc struktūras līdzīga kēksu mīklai. Formu ietaukot, izlikt mīklu. Mīkla stipri līp pie rokām tās jāsaslapina ar ūdeni vai eļļu. Visu virsmu sadurstīt ar pirkstu. Cept 200 grādos 35 minūtes. Pēc izcepšanas maizīti izņemt, pārziest ar sviestu vai eļļu, pārklāt ar dvieli uz dažām minūtēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru