Avots- Chance, www.cookschool.ru
Vajag:
3 gatavi banāni
50 ml saldā krējuma
2 tases auzu pārslu (labāk ātrās)
2/3 tases maltu mandeļu
1/3 tases dzērveņu (var kaltētas, bet labāk- svaigas)
1 paciņa vaniļas cukura
1/2 TK sāls
1 TK irdinātāja
100 g rūgtās šokolādes – salauzt gabaliņos (var šokolādes čipsus)
Gatavošana: sasildīt cepeškrāsni līdz 180C, pārklāt paplāti ar cepamo papīru. Blenderī sasmalcināt banānus ar krējumu. Citā traukā sajaukt visus sausos produktus: pārslas, mandeles, cukuru, sāli, irdinātāju. pakāpeniski pievienot sauso maisījumu pie banāniem. Veidot cepumus ar rokām vai karotēm, kārtot uz paplātes. Cept apmēram 15-20 minūtes, Pēc 5 minūtēm pēc izcepšanas cepumus pārlikt uz restes un atdzesēt.
Iespaidi: izcili cepumi, līdzīgi kūciņām. Kā arī silda sirdi apziņa, ka ne olu, ne tauku:)
Labprāt izmēģinātu šo recepti, ja jūs varētu nokomentēt, kurā brīdī iet klāt šokolāde - vai pie sausajām detaļām? Un irdinātājs - vai tas būtu domāts cepamais pulveris?
AtbildētDzēstIrdinātājs- jā, cepamais pulveris.
AtbildētDzēstŠokolāde tiek sasmalcināta gabaliņos, ne pulverī, tāpēc nav īpašas nozīmes, kurā brīdī. Es lieku beigās.