otrdiena, 2009. gada 4. augusts

Cukini - spinātu uzkoda

Avots- Jūlija Visocka
Vajag:
2 cukini,
100-150 g spinātu,
4 ĒK olīveļļas,
1 TK sviesta,
1 čili pipars,
50 g cieta siera,
3 ķiploka daiviņas,
liela bunte bazilika,
0,5 TK vīna etiķa,
pāris TK citrona sulas,
maize (tāda, kā garšo, bet nu rupjāka, ne baltmaize),
jūras sāls.
Gatavošana:1. Sagriezt cukini garās strēmelēs (apmēram 5 mm biezās), apcept grila pannā. No čili izņemt sēklas, sasmalcināt. Sakapāt ķiplokus.Iztaisīt aizdaru: sajaukt 3 ĒK olīveļļas, citrona sulu, etiķi, čili piparus, ķiplokus, bazilika lapiņas un šķipsnu sāls.
Maizi sagriezt, apcept tosterī.
Dziļā pannā sasildīt 1 ĒK olīveļļas un 1 ĒK sviesta, pievienot spinātus. Pasautēt 1-2 minūtes.
Uz maizes uzliet nedaudz aizdara, 1 ĒK spinātu, cukini gabaliņus, apliet ar aizdaru un pārkaisīt ar rupji sarīvētu sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru