otrdiena, 2009. gada 6. oktobris

Plūmju deserts

Pamatā- Sirmā recepte.

Dažas izmaiņas- izmantoju svaigas plūmes- pieliku 5 minūtes pirms sīrupa vārīšanas beigām (tikai tāpēc, ka ir vēl plūmes, ziemā taisīju ar kompotu- arī labi).
Vermutu neliku, pielēju ruma šļuku. Nu, arī proporcijas neievēroju.
Vajag:
Plūmju kompots – 3 l
Indijas rieksti – 200 g
Vermuts – 70 g
Kokosriekstu skaidas – 1 paciņa
Gatavošana:
Nolej no kompota sīrupu, liec to vārīties, reducēties. Ber iekšā indijas riekstus, pielej vermutu. Noreducē kompotu līdz sīrupa konsistencei, tad lej to pa virsu plūmem, kas iepriekš ieliktas termoizturīgā traukā, pa virsu ber kokosa skaidas. Liec trauku cepeškrāsnī 200oC uz apm. 15 min.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru