Mūsu ģimenes vismīļākie cepumi. Cepti tiek gadiem bezgalīgās variācijās. Sākotnējā recepte no aizvēsturiskas grāmatas Joy of Cooking, taču no tās gandrīz nekas nav palicis. Parasti cepu svētdienās, lieku skārda kārbā un visu nedēļu dodu bērnam uz skolu. Es izmantoju ātri vārāmās auzu pārslas ar klijām, bet var arī neapstrādātās veselās no bioveikala- būs savādāka struktūra. Man garšo mīkstāki.
Vajag:
2 glāzes auzu pārslu,
100 g sviesta (var arī divreiz mazāk),
1/2 glāzes sēkliņu,
12 TK brūnā cukura,
7 pilnas TK miltu,
2-3 olas (atkarībā no izmēra),
nepilna glāze jebkuru riekstu un žāvētu augļu maisījuma (sasmalcināt ne pārāk sīki, rozīnes neizmantot)
Gatavošana: apcept pārslas ar sviestu. Sajaukt visu kopā. Tā nebūs mīkla normālā nozīmē- masai jābūt pietiekami lipīgai, lai ar slapjām rokām (tas ir svārīgi!) varētu izveidot cepumus. Likt uz papīra, cept 170 C apmēram 20-30 minūtes.
Iespaidi: cepumi, kas nevar neizdoties. Var salikt iekšā visu, kas garšo- es esmu cepusi ar kaltētām dzērvenēm, zemenēm, ķiršiem, visiem riekstiem, sukādēm un tml. Šie konkrētie, fotogrāfijā, ir ar kokosrieksta skaidiņām un ananāsa sukādēm- nekā cita nav mājās, bet ārā gan šodien neviens neies:).
Ух ты! Как здОрово смотрится
AtbildētDzēstСпасибо, Ларис! Это я сегодня впервые за неделю дневной свет увидела- аж захотелось воспользоваться)))
AtbildētDzēstNezinu, kapēc man 3 x jāraksta komentārs, kamēr tas parādās... :( Bet es ne par to- paldies, Anita! sacepu cepumiņus, sanāca super, ieliku kaltētos ķiršus, ļoti garšīgi. Vēlreiz paldies par recepti! Pieminēju ar labu vārdu savā blogā :)
AtbildētDzēstAija, ar Taviem komentāriem viss ir kārtībā, man stāv cenzēšana- kamēr es tos neapskatos, tie neparādās šeit.
AtbildētDzēstSākumā bija pārāk daudz troļu un jēlību.
Priecājos, ka garšoja! Tā ir mana vissenākā recepte un absolūti visbiežāk gatavotā. Pirmajās dēla klasēs es cepu šos cepumus katru svētdienu, jo varēja ņemt līdzi uz skolu.
"stāv cenzēšana"- kamēr neieraugi uzrakstītu- nemanu frāzes stulbumu. Burtiski pārtulkots no krievu valodas:))
AtbildētDzēstIr pieslēgta komentāru cenzēšana.
Skaidrs, Anita! paldies par skaidrojumu, citādi domāju, ka galīgi muļķe esmu, neprotu komentāru ierakstīt :):):)!
AtbildētDzēstNekādā gadījumā:))
AtbildētDzēstTā jau nav vienīgā blogspota neērtība:))
Anita, kādas auzu pārslas jāizmanto, lai cepumi būtu mikstāki?
AtbildētDzēstKā mainīsies struktūra, ja likt "divreiz mazāk" sviesta?
Es pat aptuveni nevaru saskaitīt- cik reizes esmu cepusi šos cepumus. 50? Jo visus dēla bērnudārza un sākumskoals gadus es tos cepu gandrīz ik nedēļas:) Līdz ar to esmu izmēģinajusi absolūti visus variantus- ātri vārāmās, pusātri, pilngraudu, bio. Man garšo visi varianti, taču tie atšķiras, protams- mīkstāki cepumi sanāks ar ātri vārāmajiem, naturālāki un stingrāki- no parastām. Mīkstumu drīzak nosaka žāvēto augļu īpatsvars.
DzēstJa samazina sviestu, būs nedaudz stingrāki, bet nu šie nav īpaši mīksti un sviestaini cepumi, es lielu atšķirību nemanu. Ja galīgi noņem sviestu vai aizvieto ar eļļu- tad gan ir atšķirība, neiesaku.