svētdiena, 2010. gada 31. janvāris

pamata smilšu mīkla

Saprotu, ka nav nedz veselīgi, nedz diētiski- toties ērti un garšīgi. Reizi vairākos mēnešos taisu šo mīklu, sadalu 3 daļās katru porciju un lieku saldētavā. Dažreiz vienai daļai piejaucu riekstus, citai- dzērvenes. Un tad var kūkas, groziņus vai cepumus jebkurā laikā.
Avots- www.cookschool.ru, Iris
Vajag:500 g miltu
200 g ļoti mīksta sviesta (sagriezt nelielos gabaliņos un atstāt istabas t uz kādu pusstundu)
1 glāze cukura
1 ola+2 olas dzeltenumi
paciņa irdinātāja (9 g, RUF lieku)
varbūt vajadzēs 1-2 ĒK auksta šķidruma (ūdens, piena vai krējuma)
Gatavošana: izsijāt miltus kopā ar irdinātāju. Olas sakult ar cukuru un sviestu. Cukuram pilnībā jāizšķīst. Sanāks maiga un krēmīga masa. Ātri un veikli savienojam sviesta masu ar miltiem- kā tikai milti savienosies un viss turēsies kopā- pārstāt mīcīt. Varbūt vajadzēs ielikt 1-2 ĒK auksta šķidruma. Tad var cept, var sasaldēt. Ja tiks cepti cepumi un mīkla jāizveltnē- tā jānovāc uz kādu stundu ledusskapī.
Krēms- blenderī sakults biezpiens ar saldo krējumu un pūdercukuru.

5 komentāri:

  1. Кто бы мне такие красивые корзинки приготовил)))

    AtbildētDzēst
  2. да, я большой любитель монотонной деятельности. Под настроение, правда, но могу практически бесконечно повторять действия))

    AtbildētDzēst
  3. Видимо это от характера зависит.
    Ибо для меня это просто каторга и подвиг)))

    AtbildētDzēst
  4. šī mīkla ar būs jāizmēģina. laba izklausās, un nav sarežģīta. man ar patīk sagatavot vairāk un tad sasaldēt krājumiem. :))

    AtbildētDzēst
  5. jā, sarežgīta nekādā ziņa navm pusstunda darba. Man patīk, ka smilsu miklas krajumi ledusskapī samazina kompromisu skaitu attiecībā uz saldumiem, kad ir slinkums.

    AtbildētDzēst