pirmdiena, 2010. gada 19. aprīlis

Kafijas masala

Masala ir apzīmējums jebkuram garšvielu maisījumam. Šis a) liekas man izcili garšīgs, b) ir ajurvēdiski labs (piemēram, kardamons neitralizē kofeīna iedarbību u.t.t.) Es gatavoju nedēļas devu, uzglabāju mazā trauciņā ar ļoti ciešu vāku. Lieku klāt kafijai (apmēram pusTK uz tasi) vai tējai vai karstam pienam uz nakti (nekāda uzbudinoša iedarbība tam nepiemīt).
Vajag: pa 1 TK malta ingvera, kanēļa, kardamona, muskatrieksta (rīvēts svaigs, daudz izteiksmīgāks nekā pirkts maltais), pa pusTK maltu melno piparu un maltu krustnagliņu.
Gatavošana: visu sajaukt.

1 komentārs:

  1. Paldies, Anita, man tagad arī ir kafijas masala, pateicoties Tev! :) Mmmmmm, esmu laimīga (cik maz laimei vajag!) :)

    AtbildētDzēst