Avots- cookschool.ru, Larisa
Vajag:
1 gl rudzu miltu
½ gl rupjo kviešu miltu
200 g sarīvēta kabača (var arī kaposta vai ķirbja)
2-3 ĒK eļļas
pa 1/3 TK ķimeņu, koriandra, malta ingvera (es pirmos divus lieku vairāk)
sāls
var arī sakapātus zaļumus
Gatavošana:
Sarīvēt kabaci uz rupjas rīves. Pievienot ķimenes, koriandru, ingveru, sāli, arī zaļumus, ja lietojiet. Pievienot miltus un eļļu. Samīcīt mīkstu mīklu. Ja vajag, var pielikt nedaudz ūdeni, bet nu man vienmēr kabacis devis pietiekami sulas. Sadalīt 6-8 daļās, ar rokām saplacināt plāceņus. Likt uz paplātes, 180-200 C (atkarībā no krāsns) kādas 25 minūtes. Garšīgi ar svaigo sieru un tml. Es pie šiem plāceņiem pērku Rimi svaigo sieru (rimi ir ražotājs) ar fantastisku sastāvu- biezpiens, krējums, sāls. Nevienas piedevas, neviene E. Un lieku klāt tzatziki maisījumu no Asara ielas veikala (sastāvā ir dažādi garšaugi, ķiploki, rieksti)- sanāk ļoti garšīgi.
1 gl rudzu miltu
½ gl rupjo kviešu miltu
200 g sarīvēta kabača (var arī kaposta vai ķirbja)
2-3 ĒK eļļas
pa 1/3 TK ķimeņu, koriandra, malta ingvera (es pirmos divus lieku vairāk)
sāls
var arī sakapātus zaļumus
Gatavošana:
Sarīvēt kabaci uz rupjas rīves. Pievienot ķimenes, koriandru, ingveru, sāli, arī zaļumus, ja lietojiet. Pievienot miltus un eļļu. Samīcīt mīkstu mīklu. Ja vajag, var pielikt nedaudz ūdeni, bet nu man vienmēr kabacis devis pietiekami sulas. Sadalīt 6-8 daļās, ar rokām saplacināt plāceņus. Likt uz paplātes, 180-200 C (atkarībā no krāsns) kādas 25 minūtes. Garšīgi ar svaigo sieru un tml. Es pie šiem plāceņiem pērku Rimi svaigo sieru (rimi ir ražotājs) ar fantastisku sastāvu- biezpiens, krējums, sāls. Nevienas piedevas, neviene E. Un lieku klāt tzatziki maisījumu no Asara ielas veikala (sastāvā ir dažādi garšaugi, ķiploki, rieksti)- sanāk ļoti garšīgi.
Šie izskatās ļoti rosinoši!
AtbildētDzēstPaldies! ļoti elementārs process un tiešām iepriecinošs rezultāts. Veselīgs arī.
AtbildētDzēst