trešdiena, 2010. gada 13. oktobris

Biezpiena mafini ar mocarellu


Avots- Iris, cookschool.ru
12 mafiniem
Vajag:
130 g biezpiena krēma (Valmieras 0.5% biezpiens ir pietiekami viendabīgs)
2 olas
5 ĒK naturālā jogurta (kefīra, krējuma...)
5 ĒK eļļas
5 ļoti pilnas ĒK pilngraudu miltu
0,5 TK maltu kaltēto tomātu
1 strīķēta TK garšvielas „Hmeli-suneli”
0,5 TK sāls
1 TK cukura
1 TK cepamā pulvera
12 bumbiņas mini mocarellas
var arī sakapātus zaļumus- pētersīļus, baziliku, timiānu, dilles,...
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C. Iesijāt miltus lielā traukā kopā ar cepamo pulveri. Pielikt sāli, cukuru, sausās garšvielas. Mazā traukā nedaudz sakult olas, pievienot biezpienu, jogurtu, eļļu. Sajaukt sauso ar slapjo, ilgi nemaisīt. Salikt mīklu formiņās pa 2/3 no tilpuma. Iespiest katrā vidū mocarellas bumbiņu. Cept 25 minūtes- atkarībā no cepeškrāsns, mafiniem jābūt zeltaini-brūniem.

Iespaidi: burvīgs papildinājums dārzeņu zupai, salātiem, vīna glāzei, bērna skolas brokastu kārbai. Tomātu man nebija, bija tikai zaļumi. kad nebija mocarellas, esmu likusi plēšamo "Pik-nik" sieru- iespiedu katrā mafinā pusstandziņu. Fotografētajos mafinos gandrīz nav pilngraudu miltu, beidzās:)

7 komentāri:

  1. vakar tieši skatījos jauno Bīstamo mājsaimnieču sēriju un tur Brī nesa kā ciemakukuli- mafinus. Man tā sakārojās :D un tagad atveru Tavu blogu un tur arī mafini :DDD

    AtbildētDzēst
  2. Tā ir Zīme:)))
    mafini ir visādā ziņā mani favorīti- ātri, ērti, daudzveidīgi.

    AtbildētDzēst
  3. Kā vienreiz rakstīju savā blogā, mani bērni ēd jebko, ko iecep šajās mafinu formiņās... viņiem tas liekas kaut kas vienreizēji superīgs! :) :) :)

    Un šie jau arī tādi izklausās! :)

    AtbildētDzēst
  4. ir tādas lietas, vai ne? Uzliec gurķa gabaliņus uz iesma un uzreizi liekas, ka tas ir kaut kāds neparasts gurķis:) Vai arī- no sasaldēšanas "riebīgā burkānu sula" pārvēršas par saldējumu- brīnums:))

    AtbildētDzēst
  5. es gan nezinu, vai varu tādus ēst, man šobrīd strikta ēdienkarte- bez piena produktiem, saldumiem, trekna, cepta utt. Pēc pāris mēnešiem varēšu izmēģināt :)

    AtbildētDzēst
  6. es, protams, nezinu Tavas ēšanas nianses, taču, man liekas, termiski apstrādāti piena produkti- tas vairs nav necik provocējoši. Nu, garšvielu te laikam par daudz.

    AtbildētDzēst