Ķirbja un kazas siera salikumus testēt var līdz bezgalībai- nu, protams, ja sastāvdaļas garšo. Var arī nelikt kazas, taču tad jāpadomā- kas dos ķirbja un svaigā siera maisījumam vairāk garšas.
Mīkla (sklandu raušu mīklas recepte no žurnāla „Labu apetīti” 2008.gada numura)
*Šis daudzums paredzēts ļoti daudziem raušiem- kādiem 35-40, samazināju uz pusi450-500 g rupjo rudzu vai kviešu miltu (izmantoju vai nu tikai rudzu vai 50:50)
200 ml ūdens
50 g sviesta (manā gadījumā) vai cūku tauku
1 ĒK cukura
1 ola
sāls
Pildījums (20 raušiem)
200 g svaigā siera
200 g mīkstā kazas siera
2 olas
1 gl rīvēta ķirbja, viegli nospiest ar rokām lieko sulu
neliela bunte timiāna
asās vai saldās paprikas pulveris
Gatavošana:Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 C.
1. Miltus izsijā uz galda virsmas, vidu izveido bedrīti. Saplucini sviestu vai taukus, iesit olu, pievieno siltu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs un sāls, tad samīci stingru un labi veltnējamu mīklu. Izveltnē mīklu 2-3 mm biezā plāksnē, izspied 10 cm diametra apļus, krokojot uzloki 1.5 cm malu un liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
2. Pildījumam sajauc sierus, olas, ķirbi, timiāna lapiņas.
3. Pildi groziņus.
4. Pārkaisi ar aso vai saldo paprikas pulveri, izrotā ar timiāna zariņiem.
5. Cep 15-20 minūtes, kamēr skaisti zeltaini. Atdzesē uz restes (vai neatdzesē un ēd:))
Iespaidi: mans sapņa ēdiens. Nākamreiz pildījumu nedaudz pikantāku padarīšu- vairāk kazas siera un vēl piparus pielikšu. Un vēl piebilde- fotogrāfijā ir cita mīkla, mazāk veiksmīga, šoreiz nenofotografēju. Šo mīklu ik gadu cepu sklandu raušos un vispār tā ir ideāla. Taču iepriekšējās mīklas rauši tapa kaut cik saulainā dienā, bet ar šeit aprakstīto mīklu- tumšā vakarā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru