pirmdiena, 2010. gada 4. oktobris

Sodas maize ar auzu pārslām

Avots: http://www.aynmark.wordpress.com/
Vajag:
2 glāzes kviešu miltu (var vienu glāzi aizvietot ar pilngraudu)
1 glāze auzu pārslu
1/3 glāzes gaiši brūnā cukura (liku 1/4)
1 TK sodas
½ TK cepamā pulvera
1 TK sāls
4 ĒK (55 g) auksta sviesta, sagriezta gabaliņos
½ glāzes sīku rozīņu (man-kaltētas dzērvenes)
½ glāzes valriekstu, sakapāt (man-riekstu un ķirbju sēklu maisījums)
1 ¼ glāzes kefīra
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180°C /350°F.
Pārziest cepamo plāti ar eļļu (nu, es to nedaru, uzklāju cepamo papīru, bet šoreiz cepu keksa formā).
1. Lielā traukā sajaukt sausās sastāvdaļas no miltiem līdz sālim.
2. Pielikt aukstus sviesta gabaliņus, sakapāt vai saberzt ar rokām līdz nelielām drupačām. Pielikt rozīnes, riekstus, samaisīt.
3.Pieliet kefīru, samaisīt ar dakšu (mīkla būs nedaudz lipīga).
4.Likt mīklu uz virsmas, pārkaisītas ar miltiem, mīcīt, kamēr nebūs sausu miltu (pāris minūtes). 5.Izveidot klaipu apmēram 15 cm diametrā. uz paplātes. Pārkaisīt ar miltiem, krusteniski iegriezt (2 cm dziļumā). Cept 50-60 minūtes. Izņemot no krāsns garoza būs cieta, pēc tam kļūs mīkstāka. Atdzesēt uz restes.
Iespaidi: ļoti garšīga maize, nedaudz saldena, ar patīkamu struktūru. Diemžēl sodas maizi nav iespējams griezt plānās mazkaloriju šķēlēs- struktūra pārāk irdena. Taču bieza šķēle ar sieru pie rīta kafijas liek pārvērtēt savas domas par vidukļa nepieciešamību.

2 komentāri:

  1. Anita, pēdējais teikums ir vienkārši stila pērle!!! :) pārsmējos! laikam man arī viduklis nav īpaši nepieciešams- drīz cepšu! :D

    AtbildētDzēst
  2. Paldies:) Manas domas šajā sakarā dažreiz mainās:)

    AtbildētDzēst