svētdiena, 2010. gada 19. decembris

Ziemassvētku kūka. Trešais (pēdējais) posms.

Pirmais posms
Otrais posms
Vajag:
100 g sarkanu kokteiļķiršu
50 g blanšētu, attīrītu mandeļu*
100 g kaltētu ananāsu gredzenu**, sagriezt 8 daļās
100 g valriektu pusīšu
100 g apelsīnu, aprikožu vai persiku džema
150 ml ūdens
Gatavošana:
1. Sagatavot augļus- nomazgāt, izžāvēt, sagriezt. Katliņā likt džemu (ja tas ir ar gabaliem- pirms tam sasmalcināt ar blenderi) un ūdeni. Vārī 2 minūtes.
2. Pārziest keksus ar džemu un likt lakstus un kompozīcijas no riekstiem un augļiem. No pergamenta izņemt nevajag.Vēlreiz pārziest. Atstāt, lai nožūst.Likt atpakaļ kastēs- folija lai ir apkārt. Un lai stāv ledusskapī līdz dāvināšanas vai ēšanas brīdim- pēc stundas vai pēc nedēļas.
*tas ir elementāri- mandeles jāpārlej ar verdošu ūdeni un pēc 5 minūtēm miziņu varēs noņemt ar vienu kustību, kā zeķi.
** redzēju "Gastronom'ā" Reval viesnīcā mīksti žāvētus augļus, arī ananāsus- ļoti skaisti, sulīgi. Trīsreiz dārgāki par parastiem, taču ja keksu nav daudz, tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  1. lūk šīs kūkas procesu es apbrīnoju. Nē, apbrīnoju kūkas taisītājus :) katru gadu kādā žurnālā redzu recepti un nodomāju, kuram gan ir pacietība kaut ko tādu taisīt. Re, ka ir :)

    AtbildētDzēst
  2. Ā, zini, katram jau sava sajūta par to, kas ir pārmērīgi:)) Man liekas dramatiski laikietilpīgi lielie majonēzes salāti, kuros desmit sastāvdaļas vajag atsevišķi novārīt un dažādā veidā sasmalcināt:)
    Te jau 95% procesa notiek bez cilvēka līdzdalības.
    Un ja vienu reizi to izdari ar labu sajūtu, tad visos nākamajos gados tas radīs trūkstošo svētku sajūtu.

    AtbildētDzēst