sestdiena, 2011. gada 5. marts

Ezogelin corbasi (Līgavas zupa) (4/5)

Recepte- elena-fialka.livejournal.com. Šoreiz zupa no turku virtuves. Ļoti tradicionāla un pat apvīta ar leģendām. Skumjš stāsts par nemīlētu un ne-mīlošu tikko apprecētu meiteni, kura gatavoja šo zupu svešā mājā. Stāstam sliktas beigas, varat painteresēties tīmeklī, taču no stāsta palika pāri ļoti garšīga zupa:)

Vajag:
100 g sarkano lēcu
100 g rupja bulgura
1 sīpols, sasmalcināt
1.5 l ūdens vai buljona (man-ūdens)
2 ĒK tomātu pastas vai biezeņa (man- 3 ĒK biezeņa bez piedevām, to tūbas I love eco- nopērkams lielajos Rimi)
50 g kausēta vai parastā sviesta (man- 30 g)
1 TK kaltētu piparmētru
sāls
pipari
kūpināta paprika (man tādas nav, tāpēc 1.5 TK saldās, 0.5 asās paprikas pulvera)
Gatavošana:
Apcept sīpolus sviestā, pievienot tomātu biezeni, lēcas, bulguru, nedaudz pasautēt. Pieliet buljonu, pievienot piparmētras, papriku. Kad viss sāks vārīties, samazināt uguni un vārīt, kamēr bulgurs un lēcas mīksti. Pasālīt.
Komentāri: burvīga zupa- ļoti viegla, sātīga, garšīga. Glāzi ūdens var aizvietot ar tomātu sulu. Garšīgāka 2. un 3.dienā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru