otrdiena, 2011. gada 22. marts

kukurūzas-ogu mafini

Es neesmu jukusi pavasarī katru dienu cept mafinus, man ir dažas brīvdienas un beidzot tika rokas līdz krājumu publicēšanai:) Šie tādi ne pārāk diētiski.
Vajag:
120 g miltu
120 g kukurūzas miltu (Valdo putraimi, samalti kafijas maļamajā mašīnā)
0.5 paciņa vaniļas cukura
1 pilna TK cepamā pulvera
150 g cukura, šķipsna sāls
2 olas
160 g jogurta (labāk bez piedevām, taču lielas nozīmes nav)
50 g sviesta, izkausēt
liela sauja saldētu ogu (man- upenes un aronija)
Gatavošana:
1. Sajaukt visas sausās sastāvdaļas, izņemot ogas.
2. Sajaukt visas slapjās sastāvdaļas citā traukā.
3. Sajaukt kopā abus maisījumus. Beigās akurāti iemaisīt ogas. Likt 12 mafinu formiņās (iesviestotās, ja ne silikona).
4. Cept 180 C aptuveni 35-40 minūtes.
Komentāri: ja garšo kraukšķīgums, var nemalt kukurūzas putraimus. Ar tiem "Valdo"gan vajadzētu akurāti- mēdz būt ļoti cieti un rupji. Mafini labi, sulīgi un arī ogas jau laiks intensīvi izmantot, drīz jau vasara:)

2 komentāri:

  1. Esmu tava bloga fane, kaut arī ar kulināriju lielākoties esmu uz "jūs". Bet laiku pa laikam uzcepu ko no tavām receptēm.
    Šodien bija kārta šiem mafiņiem. Iznāca ļoti labi. Vīram garšo. =) Man gan šķiet drusku par saldu. Un tā kā pieliku sendien sasaldētās kazenes, kas ir lielākas nekā tevis izmantotās ogas, šķita, ka to varētu būt vairāk.
    Bet visā visumā ļoti labi. Liels paldies tev par šo un visām citām receptēm!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cik jauki, paldies!! Priecājos, ka garšoja. Jā, es jau sen pamanīju, ka man garšo saldākas lietas, nekā citiem cilvēkiem, fakts:)
      Ogu daudzumu noteikti var palielināt, bet ne radikāli, necik jau īpaši saturīga mīkla šī nav.

      Dzēst