piektdiena, 2011. gada 8. jūlijs

melleņu- jogurta... it kā mafini

pirmkārt, tie kaut kā pavisam pēc struktūras nav līdzīgi mafiniem... tādi ļoti sulīgi. Bet cepti mafinu formiņās, tātad mafini. Otrkārt- nevis vienkāši jogurta, bet grieķu jogurta. Grieķu jogurts ir parasta lieta krievvalodīgajās interneta receptēs, taču pie mums to neesmu redzējusi un ēdusi. Un te Stokmanā ieraudzīju 440 ml iepakojumu, pa apt.60 santīmiem. Ļoti interesanti. Nopirku. Man patika. Atšķirība ir struktūrā- gandrīz kā lauku krējumam, ļoti biezs. Treknums ap 7%, sastāvā nekā lieka. Garša kā parastajam bezpiedevu jogurtam, nu varbūt nedaudz maigāks. Es jogurtus ēdu reti, tāpēc pirku domājot par kaut kā izcepšanu.
Lūk, kas sanāca.
Vajag:
1 glāze miltu, 3/4 gl cukura, 1 pilna TK cepamā pulvera, sauja riekstu
1 liela ola, 440 ml grieķu jogurta, 1/4 gl eļļas
250 ml trauciņš melleņu
Gatavošana:
Sajakt visas sausās sastāvdaļas, atsevišķi- visas slapjās. Apvienot abus maisījumu, akurāti iemaisīt ogas. Likt formiņās (iesviestot, ja nav silikona).
Cept 180 grādos ap 40 minūtēm.
Komentāri: ātri, vienkārši, protams arī garšīgi- kā jau viss ar vasaras ogām. Man vairāk garšoja atdzisuši, melleņu garša atraisās.

7 komentāri:

  1. Kad man reiz vajadzēja grieķu jogurtu kaut kādā sakarā, es vienkārši parasto bezpiedevu jogurtu notecināju sietiņā (kādas 6h), kurā ieklāts papīra dvielis pāris kārtās. Sanāca biezumbiezs un labs!

    AtbildētDzēst
  2. Guna, izcila ideja, paldies! Man gan liekas, ka tas neko specifisku nedod- varētu jau pusi parastā jogurta aizvietot ar krējumu, bet man patīk precīzi ievērot svešas receptes.

    AtbildētDzēst
  3. es lasīju, ka dzadziki mērcei jogurtu atstāj notecināties uz linu dvielīša, lai iegūtu biezākas konsistences masu.

    AtbildētDzēst
  4. Es miiklai tik daasni piebeeru saldeetas ogas (pusei - mellenes, pusei - avenes), ka pat pec 45 min cepeskrasnii mafinu iekshpuses var est ar karoti :).
    Maciba rokaa - ja tik daudz jogurta, tad taa taupiigak ar ogam, it seviski saldetam.
    Bija interesanti izmeginat recepti, nekad nebiju ar jogurtu neko cepusi.
    Ieva

    AtbildētDzēst
  5. Ieva, cik daudz ogu tu piebēri?
    Es atceros un arī rakstīju, ka tie bija tādi pavisam sulīgi, taču nekādā ziņā ne jēli... Varbūt bija vērts pārsegt ar foliju un pacept vēl...

    AtbildētDzēst
  6. Oj, es dikti daudz ogu beeru, pat nemeeriiju, noteikti tapec arii bija tada konsistence viducii. Bet - apdeits! - tad, kad mafini riktigi atdzisa, tad ta ieksha sastinga. Un garsho apmeram pec biezpiena placenja ar ievarijumu :).
    Aa, un veel - es jau arii neparbaudiju ar kocinju, kaadi vinji tur viducii, pirms nemu araa no krasns. Tagad zinashu, un atcereshos padomu par foliju, paldies! :)
    Ieva

    AtbildētDzēst
  7. Biezpiena plāceņi...nu, tas jau it kā nav slikti:))
    Šiem, es baidos, kociņa tests neko nedotu, jo iekšā tie ir mitri arī bez ogu pārdozēšanas.

    AtbildētDzēst