"Indiešu gaumi" ir ļoti viegli panākt ar dažām garšvielām:) un mans iecienītākais rudens ēdiens ir gatavs pa 15 minūtēm (nu labi, vēl 10 griešanai- kapāšanai).
Vajag (3 porcijām):
1/3 butternut squash (sviesta) ķirbja (aptuveni 300 g nemizota)- sagriezt sīkos kubiņos
glāze rīvētu ar korejiešu rīvi burkānu
1 sīpols, sakapāt
1 paprika, sīki sagriezt
0.5 gl sarkano lēcu
liela šķipsna asafetīdas
1 TK kurkumas
1 TK kumīna
kajienas pipari
šķipsna adžvana
1-2 ĒK gī sviesta vai eļļas
sāls
Gatavošana:
Katlā uz mazas uguns uzkarsēt elļu, likt kumīnu, asafetīdu un adžvanu, pēc minūtes- sīpolus, vēl pēc 5 minūtēm- burkānus. Apcept pāris minūtes, pielikt visu pārējo pieliet litru verdoša ūdens un vārīt minūtes 8-10. Asumu regulējiet paši, tikai akurāti, kajenas pipari ir diezgan ekstrēmi.
Saki lūdzu, vai ķirbītis pa tām 8-10 minūtēm izvārās mīksts vai ir tāds pusciets?
AtbildētDzēstMan šķiet, ka šai zupai jāgaršo ĻOTI labi :) Man ir liela ''indiešu gaume'' šobrīd uznākusi :D
Aija, es tagad skatos uz lineālu- es griezu pavisam sīki, ap centimentru, tos gabaliņus. Izvārījās, taču formu nezaudēja. Vēl dažas minūtes un zaudētu.
AtbildētDzēstNu ja, šīs garšvielas kā radītas tumsai un aukstumam.
Anita, vēlreiz paldies par recepti. Dažas indiešu garšvielas aizstājot ar citām indiešu garšvielām, sanāca vienkārši super!
AtbildētDzēstPaldies. Izmēģināju (apdeitotā versijā gan - ar tām garšvielām, kas mājās bija). Izcils virums ar austrumu garšu!
AtbildētDzēstArii es izmeginaaju, un arii es liku drusku citas garshvielas, un rezultaats bija labs. Aa, man bija parasts kirbis, nevis sviesta.
AtbildētDzēstIeva