Par plāceņiem esmu rakstījusi vairākkārt, taisu tos bieži, taču vienmēr pēc vienas tehnoloģijas- milti, piedevas, ūdens. Kamēr māsiņa nedarīja man zināmu savu pēdējo atklājumu- ūdens jāaizvieto ar treknu saldo krējumu. Ooo! Tas ir kaut kas fantastisks! Plakanas skones vai kaut kas līdzīgs!
Krējuma plāceņi
Vajag:kviešu milti
kukurūzas milti (aptuveni 1/5 daļa no kviešu)
saldais krējums
šķipsna sāls
sēkliņas (man- sezama, 2-3 ĒK)
Gatavošana: visu sajaukt, kamēr mīksta mīkla, kas nelīp pie rokām. Tāpēc nekādu konkrētu daudzumu. Nu, varētu būt, ka 2 glāzes miltu prasīs ap pusglāzi krējuma. Vienu reizi pamēģiniet un princips būs skaidrs. Tad savelt bumbiņas, katru izveltnēt.
Cept uz mazas uguns uz sausas pannas- kādas 3 minūtes no katras puses.
Komentāri: šodien cepu bez kukurūzas, piebēru nedaudz pilngraudu miltu un saulespuķu sēkliņas (labi daudz).Ļoti garšīgi, ļoti!
Un tad vēl baklažāni.
Cepti baklažāni ar zaataru
Sagriezt baklažānu šķēlēs*, apslacīt ar eļļu, pasālīt, pārkaisīt ar garšvielām man- zaatars**), pārklāt ar foliju, cept 180 C kādas 30 minūtes. Tad es salieku burkā, pārkaisu ar sakapātiem pētersīļiem un visu nedēļu lieku uz maizes, salātos un tml. Šoreiz arī paprikas strēmeles cepu kopā ar baklažāniem.Komentāri:
* ja ir aizdomas, ka balažāni būs rūgti, tie jāsagriež šķēlēs, radikāli jāpārkaisa ar sāli un jāatstāj uz pusstundu. Tad jānoskalo, janoslauka un var gatavot.
** zaatars ir Tuvo Austrumu/Āfrikas garšvielu masījums- ļoti labs, delikāts, nopērkams Asara ielas veikalā pa latu ar santīmiem.
this looks really yummy, hughs Anja
AtbildētDzēstthank you, this IS really yummy:)
AtbildētDzēst