piektdiena, 2012. gada 13. aprīlis

kartupeļu plācenīši ar svaigo sieru

Kartupeļu plāceņu recepte ir no Dienas ēdieniem, atkal J.Kaira recepte. Atstāstīšu to saviem vārdiem.
Vajag:
400 g kartupeļu
50 g sviesta (Kairam-margarīns, jau kādreiz brīnījos par viņa tieksmi lietot šo produktu visur, kur var)
75 g miltu
2 ĒK piena
timiāns sāls (var arī ķimenes, citas garšvielas- es cepu ar kaltētu timiānu zaataru*, ķimenēm)
Trikātas brušetas siera bumbiņas (mans pienesums)
*zaatars ir ļoti populāra T.Austrumu garšviela- patīkama un smaržīga, nopērkama Asara ielas garšvielu veikalā, 1.30 Ls)
Gatavošana: kartupeļus izvārīt ar sāli, iztaisīt biezeni ar pienu un 35 g sviesta. Pielikt miltus, mīcīt, kamēr formējama mīkla. Savelt rullī, sadalīt 6daļās, apkaisīt ar miltiem, savelt bumbiņas, saplacināt (1cm) uz paplātes ar cepamo papīru.
Atlikušo sviestu salikt uz plāceņiem, pārkaisīt ar garšaugiem, cept 200 C apmēram 35 minūtes.
Iespaidi: ļoti ātri un ideāls veids utilizēt pāri palikušo biezeni. Garoza stingra, iekšā mitri- man ļoti garšoja. Es papildināju tos ar svaigā siera bumbiņām un sanāca nu pavisam neikdienišķi- kā kūkas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru