svētdiena, 2012. gada 15. aprīlis

Miera iela un krišnaīti

Sen nespēju sakoncentrēties šim ierakstam, nu beidzot pienācis laiks. Šoreiz tādas nedaudz marģinālākas vietas, nekā bulkotavas un restorāni.
Vispirms- Miera iela. Kura lēni, bet nenovēršami attīstās un ļoti ceru, ka kādreiz kļūs par mazu Berlīnes filiāli mūsu pilsētā. Pašlaik gan tādi kā dīgsti, taču man, dzīvojot netālu un ejot pastaigāties uz veco kapu parku (kurš pašlaik ir zils no scillām), tie liekas iedvesmojoši.
Visas fotogrāfijas ierakstā- no Interneta.
18. "Taka", pašā Miera ielas sākumā, netālu no Brīvības. Taka ir visai dažāda divās savās izpausmēs. Pirmā ir pasākumi- visādas Muzeju, Baltās un citas naktis, kad tur ir ļoti laba mūzika, daudz cilvēku un liels troksnis, Otra- formāts, kurā tā interesē mani.Un šis formāts nav tik viennozīmīgi jauks. Jā- garšīgs, nedārgs dienas piedāvājums, laba mūzika, logi uz kluso Miera ielu. Nē- nemākulīgi stilīgā telpa, pārbāzta ar 90.gadu mēbelēm un lētiem sintētiskiem audumiem. Tā noteikti ir vakara, ne dienas, vieta.

19.  DAD cafe, Miera 17. Kvalitatīvāks piedāvājums, jo nav jāmeklē speciāls brīdis tā novērtēšanai. Dienā- kafejnīca ar labu interjēru, jaukām meitenēm pie letes, dienas kūkām (pašceptām un ļoti labām) un samērā plašu ēdienkarti. Protams, arī laba mūzika un skats uz Miera ielu. Vakarā- cilvēki, burzma, pasākumi.

20. Veģetārais restorāns Rāma, Barona ielā, krišnaītu centrā.
Mans šī pavasara absolūtais favorīts. Mūsu izpratnē tas nav restorāns, bet kafejnīca. Milzīga ēdienu daudzveidība- grūti iedomāties, kāda veida veģetārais ēdiens te nav pārstāvēts- turklāt ļoti garšīgs!, normālas cenas (lēts nav, taču viss ir svaigs un kvalitatīvs; rēķins ap 3 Ls), ļoti mierīga un draudzīga gaisotne. Nu, tās sievietes pie letes varētu būt draudzīgākas, taču tas ir vienīgais. Otrajā stāvā ir tik laba saulaina telpa virs Barona ielas. Un pie kases ir  vitrīna ar ļoooti lielu indiešu mazo saldumu izvēli. Sortiments nedaudz sarūk uz sestdienas pēcpusdienu.
Visiem, kurus kaitina indiešu mūzika un ēdiens, te protams, nav ko darīt.
UPD 07.2014. Rāma bez izmaiņām, fantastiski. Joprojām īgnas pārdevējas (vai vnk ļoti meditatīvas?), mierīgi un jauki apmeklētāji, nedaudz pārspīlētas cenas, apbrīnojami negaršīga biešu zupa un labs viss pārējais!

3 komentāri:

  1. Tad jau mēs dzīvojam tuvumā viena otrai :) Pag. gad arī rakstīju par Miera ielu ( http://recyclingismypassion.blogspot.com/2011/06/miera-ielas-pievienota-vertiba.html )
    Runājot par veģetāro ēdienu, esmu pilnīga restorāna Kamadena fane.. jā,protams, cenas ka jau restorānā, bet toties kvalitāte, apkalpošana - ar visaugstāko atzīmi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Irēna, bet kur ir Kamadena? Apskatījos viņu lapā- rakstīts, ka slēgts...

      Dzēst
  2. Nu tas gan man ir bēdīgs jaunums.. Viņi bija Lāčplēša 12, ļoti ceru, ka atradīs citas telpas, jo klientu jau viņiem, manuprāt, netrūka...

    AtbildētDzēst