Recepte nepretendē uz autentiskumu, īpaši neiedziļinājos- tā ir no itāļu pavārgrāmatas, tulkota un ievietota kuking.net, no turienes arī paņēmu.
Vajag (4 porcijām):
1.2 l buljona (dārzeņu vai vistas, man- dārzeņu)*
2 ĒK olīveļļas
1 sīpols, sīki sagriezt
150 ml sausa baltvīna**
400 g risoto paredzēto rīsu (arborio vai citu)
3 ĒK saldā krējuma
3 ĒK sarīvēta parmezāna vai cita cietā siera
Gatavošana:
Uzkarsēt mazā katliņā buljonu un turēt to uz mazas liesmas visu risoto vārīšanas laiku.
Lielākā katlā uzkarsēt eļļu, uz mazas uguns apcept sīpolus, kamēr mīksti un sāk kļūt caurspīdīgi (5 min.)
Pielikt rīsus, labi apmaisīt, cept 2-3 minūtes.
Pielikt vīnu, apvaisīt, vārīt 1-2 minūtes.
Noregulēt vidēju liesmu. Pieliet nedaudz karsta buljona, apmaisot vārīt, kamēr iesūksies. Pieliet vēl nedaudz un darīt tā, kamēr viss buljons beigsies un risoto būs gatavs. Noņemt no uguns, apmaisot pievienot saldo krējumu un sieru.
Komentāri:
*gribu atgādināt, ka no 2 burkāniem, 1 sīpola, pāris seleriju kātiem, laura lapas, nedaudz vairāk par litru ūdens un pētersīļu saknes sanāk labs buljons.
**ieteiktu liet klāt to vīnu, kas tiks dzerts klāt- tātad, pieklājīgu. Es lēju nedaudz mazāk, 100 ml, jo risoto tika paredzēts arī bērnam.
Iespaidi: esmu ļoti apmierināta ar recepti, ar risoto garšu, smaržu, konsistenci un iespējām to papildināt turpmākajās vārīšanas reizēs. Vairs nebaidot no šī ēdiena, jo viss izrādījās pavisam saprotams.
Nakts aukstās auzu putras tiešām ir kaut kas fenomenāls!
AtbildētDzēst