ceturtdiena, 2012. gada 5. jūlijs

jūlija vakariņas 2

Arvien turpinu priecāties par pilsētas dzīvi:) Šeit vēl jāpavada 3 dienas un es jau gribu atpakaļ uz vasarnīcu, taču gatavošana  līdz zināmai robežai kompensē. Un pēc tam apskaudiet mani visi- bērns uz 10 dienām dodas uz nometni!:) Viņš to ļoti grib, tur viņam būs labi, jo tā ir intelektuāli-radošā nometne, kur viņus nodarbina no rīta līdz vakaram un zvanīs viņš man tikai 2-3 reizes, kad nogurs redzēt manus zaudētos zvanus:) Turklāt tiks pabarots, apčubināts, izklaidēts pilnīgā drošībā. Ko vēl var vēlēties.
Un es atkal pāriešu uz sviestmaizēm:)
Bet pagaidām- šodienas vakariņas-
Pildītā veģetārā paprika
Recepte- cookschool.ru, Tamara
Vajag:
6 lielas baltās paprikas*, nogriezt cepurīti, izgrebt-nomazgāt;
0,5 gl rīsu (man- basmati)
2 palieli burkāni, sarīvēt
pusbunte diļļu, sakapāt
1 liels sīpols, sīki sagriezt
3-4 daiviņas ķiploka, sīki sagriezt
250 ml kārba konservētu grieztu tomātu vai tomātu sulas
1 ĒK eļļas apcepšanai, sāls-pipari
Gatavošana:
Izvārīt rīsus pusi no instrukcijas laika, noskalot aukstā ūdenī.
Apcept sīpolus un burkānus dažas minūtes, kamēr nedaudz zeltaini, pielikt ķiplokus. Sajaukt ar rīsiem, zaļumiem, pievienot sāli-piparus. Blīvi sapildīt paprikas, salikt nelielā katliņā, pārliet ar tomātiem, sautēt kādas 40 minūtes (sekojiet, lai tomāti neiztvaiko, varbūt vēl jāpielej šķidrums).
Komentāri: *citas paprikas ir lielākas, vajadzēs vairāk pildījuma.
Eton mess saldējums
Vajag:
samaltas zemenes
saldināts maskarpones siers (cik salds garšo)
nedaudz salauzta bezē
Gatavošana: likt slāņos saldējuma formiņās, katru slāni saldēt  kādas 20 minūtes un tad likt nākamo.
Komentāri: tiem, kam garšo maskarpone. Manuprāt, varētu ar jogurtu.

5 komentāri:

  1. izskatās garšīgi. :)

    P.S.kur pirkti saldējuma trauciņi?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ir arī, paldies!

      trauciņus arī šogad redzēju Rimi trauku nodaļā, konkrēti- Bērnu pasaulē. Maksā 95 santīmus 4 saldējumiem. Vēl ir "Tiger" veikalā galerijā "Rīga", cenu neatceros, lats vai divi.

      Dzēst
    2. liels paldies!

      Dzēst
  2. Skatos uz pildītās paprikas bildi un pat smaržu sajūtu.Tik sen nav ēsta!
    Evita

    AtbildētDzēst