Man vienmēr aktuāla ir kaut kā sagatavošana turpmākai lietošanai un picas man liekas ideālas- tās vienmēr priecē bērnu, ir elementāri pagatavojamas un vakarā prasa maz kustību.
Vajag:
250 ml krējuma+250 ml ūdens
liela sauja sezama sēklu
škipsna sāls
aptuveni 300 g kviešu un kukurūzas miltu maisījuma (50:50 vai nedaudz mazāk kukurūzas)+pusTK cepamā pulvera
Gatavošana:
Traukā sajaukt krējumu ar ūdeni.
Piebērt sezama sēklas, sāli un pamazām bērt klāt miltu maisījumu- vispirms maisot, tad mīcot, kamēr mīkla ir blīva, tacu mīksta un pārstāj lipt pie rokām.
Atstāt uz pusstundu.
Sadalīt bumbiņās, katru bumbiņu izveltnēt aplī, sadurt ar dakšu, cept 10 minūtes 180 C. Ja taisīsiet picu tūlīt- nu tad likt virsū visu, kas paredzēts, ja nē- atdzesēt, salikt vienu uz otras, satīt plēvē un sasaldēt.
Iespaidi: laba sanāk- plāna, kraukšķīga, neitrāla.
Cik picas parastā izmērā sanāk no šī daudzuma? Kāpēc jāsadur ar dakšu? Kàdi ir ieteikumi pildījumam? Es 1x taisīju un nebija gardi.
AtbildētDzēstAr dakšu- lai neuzpūstos cepoties. Par parastu izmēru gan nevaru teikt- man ir pārnēsājamā elektriskā krāsns, ļoti maza... Nu, kādas 3-4 lielākas varētu būt...
DzēstBērnam es taisu kečups+rīvēts siers+paprika+salami. Sev- ar dārzeņiem, šovakar ielikšu par pildījumiem.