piektdiena, 2012. gada 7. decembris

burkānu kūka ar krēmu vai bez

Esmu liela burkānkūku cienītāja, it īpaši ja tās ir bagātīgi papildinātas ar riekstiem un garšvielām.
Šī sanāca visai veiksmīga, dalos.
Vajag:
2 gl rīvētu (ar rupju rīvi) burkānu (apt.4 palieli)
1 gl (200 g) gaišbrūnā cukura (laba proporcija ir 1/4 aizstāt ar tumšo muskovado)
1/3 gl (90 g) neitrālas eļļas
2 olas
100 g griķu miltu (par 1 cm vairāk par pusglāzi)
100 g kviešu miltu (1/2 gl)
50 g kukurūzas cietes (1/2 gl)
1 TK cepamā pulvera
100 g (2/3 gl) rupji sagrieztu valriekstu
50 g žāvētuķiršu, sagriezt pusītēs
dāsna sauja sezama sēklu, pa 1 TK kanēļa, ingvera, pa 1/4 TK muskatrieksta, krustnagliņu
pusapelsīna miza, rīvēta
Gatavošana:
Visu sajaukt, cept kantainā formā (man ir 30x30 cm) 200 C, 40 minūtes, pēdējās 10- pārklāt ar foliju. Var arī mazākā formā, lai augstāka kūka, bet nu tad monitorējiet ar irbulīti, lai izceptos vidū.
Ja vēlaties krēmu- sakuliet krējumu ar pūdercukuru. Vai svaigo sieru ar pūdercukuru. Vai putkrējumu.
Komentāri un iespaidi:
Kūka ir nedaudz mitra, ļoti smaržīga, neko nezaudē vairaku dienu laikā. Ļoti laba.

7 komentāri:

  1. Pievienoju savām burkānkūku receptēm! :) Paldies.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Burkānkūku recepšu nevar būt par daudz:)

      Dzēst
  2. Un ja nav griķu miltu? Varbūt var ņemt rīsu? Vai arī tu varētu ieteikt ko citu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Guna, var aizvietot ar attiecīgu daudzumu parasto miltu. Par rīsu neteikšu, nekad neesmu ar tiem neko darījusi.
      Griķu milti dod tikai specifisko griķu smaržu, tā jau tie funkcionāli neko nesatur kopā- var arī ar maltiem riekstiem aizvietot.
      PS Var griķus samalt kafijas maļ.mašīnā, ja kas- būs milti.

      Dzēst
  3. O!Jauna burkānkūka!Pēdējā laikā cepu burkānkūku bez taukvielām,bet drīzumā noteikti pamēģināšu arī šo.Visādas burkānkūkas mēģinātas,bet ar griķu miltiem ir jaunumiņš.Paldies par receptīti!
    Evita

    AtbildētDzēst
  4. Evita, paldies! Bez taukvielām neesmu cepusi, labi sanāk?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā,sanāk labi un garšo arī labi.Ja ir interese,varu receptīti ar bildi nosūtīt uz e-pastu.
      Evita

      Dzēst