sestdiena, 2013. gada 13. aprīlis

krāsnī cepts pavasara risotto

Jaunais GoodFood numurs padevies ļoti jauks, daudz simpātisku ideju, ka arī mēreni pavasarīgs. Uzreiz pievērsu uzmanību šai receptei, jo - rīsi, veģetāra, marķējums "easy" nu un vispār:)
Un tā attaisnoja manas cerības.
Vajag:
2 ĒK olīveļļas
1 ĒK sviesta
1 liels sīpols, sīki sagriezt
3 ķiploka daivas, sakapāt
2 kabači, sagriezti (kabačus neēd mans bērns, azivietoju ar 1/2 sīki sagrieztas seleriju saknes)
280 g arborio vai carnaroli rīsu*
1 l karsta dārzeņu vai vistas buljona
125 g saldētu zirnīšu, atsaldēt
125 g saldētu sviesta vai sojas pupiņu, atsaldēt**
3 ĒK sasmalcinātu zaļumu (maurloki, piparmētras, baziliks, pētersīļi)
1 maza citrona miza, rīvēta
50 g parmezāna, rīvēta (man- Džiugas)
3 ĒK krēmsiera
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 C.
Sagatavot apt.1.5 litru ietilpīgu trauku ar vāku- tādu, kuru var likt cepeškrāsnī.
Katliņā uzkarsēt eļļu, pielikt sviestu, uz mazas uguns 5 min. apcept sīpolus un ķiplokus.
Pielikt kabačus un rīsus, kartīgi apmaisīt, lai pārklātos ar eļļu.
Pieliet karstu buljonu, uzvārīt.
Uzlikt vāku, likt cepeškrāsnī uz 15 min.
Izņemt, pielikt zirņus, pupiņas un atgriezt krāsnī uz 5 min.
Izņemt, pielikt zaļumus, citrona mizu, kremsieru, parmezānu. Ēst.
Komentāri un iespaidi:
*RIMI apaļgraudu rīsi tomēr nav risotto rīsi, taupīt nesanāks. Pārak mīksti, pārāk salipa.
**Nekur neatradu. Vienu reizi ta ka redzēju Stockmann veikalā saldētas sojas pupiņas, bet citreiz vairs nebija.
Recepte teicama- ļoti vienkārša un viss kā pa notīm. Ļoti garšīgi.

2 komentāri:

  1. BBCGoodfood arī man iecienīta recepšu lapa un risotto viens no mīļākajiem ēdieniem:). Jāpadalās gan, ka Rimi apaļgraudu rīsus veiksmīgi izmantoju risotto pagatavošanai jau sen, vienmēr gan ievēroju risotto gatavošanas atslēgu - maisīt un pievienot buljonu pa daļām, kamēr rīsi ir gatavi, bet ne mīksti. Citas sastāvdaļas kā dārzeņus vai sēnes tad parasti pievienoju beigās, tos atsevišķi cepot vai novārot.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Rekā, paldies par informāciju! Es domāju, ka šai receptei jāņem stingrāki rīsi, jo netipiska tehnoloģija, ar to cepšanu.

      Jā, lapa ir ļoti laba, es gan ik pēc pāris mēnešiem pērku papīra žurnalu. Šķirstu to, kad zūd dzīvesprieks:)

      Dzēst