sestdiena, 2013. gada 20. aprīlis

un vēl viens 5 minūšu deserts

tas gan ir nosacīti 5 minūšu- tā gatavošana neprasa vairāk, taču pagatavotam tam jāpastāv ledusskapī dažas stundas.
Man vairāk garšo klasiskais, ar melnplūmēm, taču māsa plūmju neesamības brīdī pagatavoja šo un bija sajūsmā, tāpēc ielikšu.
Vajag:
dateles
indijas rieksti
skābais krējums (es izmantoju 20%)
nedaudz gaišbrūnā cukura
var arī kanēļa šķipsnu
Gatavošana: izņemt dateles kauliņu, tā vietā iegrūst riekstu. Krējumam piejaukt cukuru (apt 1 TK uz pusglāzi) un kanēli. Likt dateles trauciņā, katru slāni pārklājot ar pāris TK krējuma. Likt ledusskapī uz dažām stundām.
Komentāri: šajā variantā garšas nesavilksies kopā, ko dateles neizmirks. Ar melnplūmēm savādāks efekts, tur tās plūmes izmirks krējumā. Šeit jauks ir tekstūru kontrasts:)

2 komentāri:

  1. Atbildes
    1. Jā, sabiezēs, būs viss kopā kā ļoti biezs krējums pēc dažām stundām (ja ir iespēja- var uz nakti atstāt). Parasti taisu ar 25%, taču sabiezēja arī nejaši nopircies 20%.

      Dzēst