trešdiena, 2013. gada 1. maijs

smūziju mēnesis. Smūzijs 1, ogu mix ar mandeļu pienu.

Tātad. Pirmkārt, darba un studiju savienojums man ir zināmā mērā atņēmis laiku un enerģiju ēst gatavošanai. Un ko tas nozīmē? Ka pie jebkuras izdevības es iegriežos Gustavbeķerejā pēc bulkām. Tas nav labi un nav sezonāli. Kaut kas jādara lietas labā.
Otrkārt, tradicionāli, pavasara panīkumā es principā nejūtu lielu interesi par šo jomu. Kaut kas jādara.
Un kā jau tas tika agrāk pārbaudīts, vislabāk man palīdz personīgie flešmobi. Un šoreiz tie būs smūziji. Kaut kā līdz šim es neuztvēru tos kā kaut ko, kas var man palīdzēt ikdienā, taču es mainīju viedokli.
Megaātri pagatavojami; variabli; var būt diētiski; var būt ļoti sātīgi; ļaus izmantot saldēto ogu krājumus, kuri jāizlieto pirms vasaras. Un arī veselīgi- no "samērā veselīgiem" līdz "superveselīgiem".
Un garšo gan man, gan bērnam. Nu kādus vēl vajag iemeslus? Aiziet!
Smūzijs ir biezs un viendabīgs kokteilis, kura struktūru dabū ar sastāvdaļu sasaldēšanu, ledu, banāniem, auzām. Vairs nekādu kopīgu pazīmju nav, jo variāciju ir miljons- saldi, sāļi, diētiski un ar saldo krējumu, ar un bez piena produktiem u.t.t.
Mans pirmais- ogu. Recepte no aizvēsturiska "GoodFood" numura.
Vajag (1 liela porcija):
1 vidējs banāns, sagriezt gabalos
140 g sasaldētu ogu asorti, neatsaldēt (man- zemenes, upenes, mellenes)
175 g mandeļu piena
Gatavošana: rūpīgi sablenderēt līdz absolūtam viendabīgumam.



2 komentāri: