piektdiena, 2013. gada 26. jūlijs

dubultā putra

Kamēr nav atnācis solītais karstuma vilnis, vāru rītos putru. Jo ar to ir ka ar maizi- apnikt nevar (nu, vismaz mums).
Ļoti reti vāru tīru mannas putru, vēl retāk- auzu pārslu un tas notiek tikai tad, ja ir beigusies viena no divām sastāvdaļām.
Taču vienmēr vāru dubulto putru.
Tai gan nespēju nosaukt nevienu precīzu proporciju, aprakstīšu procesu.
Vajag:
pienu (ja nav jārūpējas par kalorijām, var pieliet nelielu daļu saldā krējuma- 10.daļu)
mannu
auzu pārslas
šķipsnu cukura, šķipsnu sāls
Gatavošana:
Noskalot katliņu ar aukstu ūdeni, ieliet pienu (es nedaudz atšķaidu ar ūdeni- kādu 10.daļu). Uzvarīt, piemest sāli un cukuru (var arī nedaudz vaniļas). Piebērt auzu pārslas- tik daudz, lai tā butu šķidra zupa, ne putra. Ja jums ir ātrās pārslas- pavārīt minūti, ja bio- attiecīgi 4-5 minūtes. Un tad akurāti piebērt sauju mannas- nepārforsējot, lai nav ļoti bieza, labāk maisot pavārīt minūti un paskatīties- vai ir ok. Ja par šķidru- piebērt* vēl. Mannu ilgāk par kādām 1-2 minūtem vārīt neredzu vajadzību. Gatavs.
Komentāri: *vispirms nejauši uzraksīju "pieliet" un tas arī ir, savā ziņā, precīzi, jo mannu vienmēr uzglabāju pudelē- tādā kā padomju laika piena- daudz ērtāk no pudeles bert putrā.
Svarīgi ir lai tomēr auzu nebūtu daudz vairāk- tikai pie pietiekama daudzuma mannas (puse? vai nedaudz mazāk?) sanāk maiga un garšīga putra.

8 komentāri:

  1. Mēs vēl reizēm klijas pieberam tai putrai. Arī garšīgi... :)

    AtbildētDzēst
  2. Garšīgi! Gribu! :)

    Stockmann veikalā ir Somijā ražota mannas putra ar pilngraudu auzām. kaut kas līdzīgs, vai ne? Tikai pašam nav jājauc kopā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu ja, tas pats ir. Es pērku atsevišķi, jo dažreiz citām lietām vienu vai otru vajag, bet nu tā jau tieši tas ir. Es šo kombināciju neizdomāju, kaut kādā kafejnīcā pirms gadiem patika.

      Dzēst
  3. Manuprāt nekad neesmu ēdusi mannā un auzu pārslu putru kopā. Interesanti!
    Ieva

    AtbildētDzēst
  4. Mums biezputra arī ir tradicionāls ēdiens brokastīs, esmu dubulto vārījusi no griķiem un putraimiem, bet auzu pārslas ar mannu vēl nē.

    AtbildētDzēst