otrdiena, 2014. gada 22. aprīlis

mazās biezpienkūciņas (maksimāli veselīgas)

ir bijis, ka pazūdu uz ilgu laiku, parasti jau tam ir iemesli- arī shoreiz. Pāris mēneshu laikā mani atstāja ārējais disks (kurā, kā īsta blondīne, uzglabāju vienīgā eksemplārā gan fotogrāfijas, gan zīmējumus), gan vēlāk arī dators, gan arī cepeshkrāsns (burts sh, savukārt, vēl nav pareizā kārtībā, atvainojiet, kādu laiku būs jāpieciesh:))
Bet nu tagad viss ir garām un sāku atgriezties virtuālajā pasaulē:)
Vispirms- mazai iedvesmai.
Einshteins un viņa sieviete. "Ne pārāk gudra izskatās"- saku bērnam. "Nekas, toties skaista". Baidos, ka shīs greizās dzimumlomas viņsh smēlies no "Lielā sprādziena teorijas", kuru skatās vienā laidā:))
 Bet nu tas nav galvenais.
Galvenās ir biezpiena kūciņas no viena krievvalodīga bloga, kura saimnieks aizrāvies ar veselīgu ēdienu (nu ja, nu ja, visi tur būsim). Un līdz ar to kūciņās nav ne taukvielu, ne cukura, ne olu. Īstenībā jau iespaidīgi. Un pat ja neesiet veselīgā ēdiena piektritēji (par to gan man ir zināmas shaubas, jo esat sheit:))- kūciņas der kā ideja brīžiem, kad mājās nav noteiktu sastāvdaļu. Arī veģetārieshiem.
Recepte- arx0nt.livejournal.com

Vajag:
200 g pastveidīga biezpiena, trekna (es izmantoju parastu Jaunpils, samālu blenderī)
1/4 tases auzu pārslu
2 ĒK ābolu biezeņa (autoram- no ceptiem āboliem)
1 ĒK valriekstu vai mandeļu, sasmalcināt (man- mandeļu skaidiņas)
puse gatava banāna
1 ĒK medus
1/2 TK kukurūzas cietes
1/2 TK vaniļas ekstrakta (man- pasta)
Gatavoshana:
1. Uzkarsēt cepeshkrāsni, 150 C.
2. Iesviestot 5 mafinu formiņas (silikonu, protams, nesviestot).
3. Riekstus sajaukt ar auzām un ābolu biezeni, likt formiņas, cept 8 mniūtes, atdzesēt,neizņemt.
4. Banānu samīcīt, sajaukt ar biezpienu, medu, cieti, vaniļu (es samālu ar blenderi).
5. Likt biezpiena masu pa virsu auzu pamatnēm formiņās, cept 18-25 minūtes (nepieļaut virsmas apcepshanos!)
6. Pilnībā atdzesēt, likt hermētiskā traukā ledusskapī vismaz uz 3 stundām. Ēst ar svaigām ogām.
Komentāri:
Ļoti ātri un vienkārshi viss, itin nekādu problēmu vai pārpratumu.
Iespaidi:
Nu, es jums nestāstīshu, ka cepumu pamats ar Filadelfiju pa virsu nav garshīgāks, taču mēs ēdam par daudz cukura un balto miltu, līdz ar to shī recepte man liekas aktuāla un piemērota. Sanāk jaukas blīvas biezpienmaizītes- manuprāt, pa virsu noteikti prasās vismaz konservēti augļi Atkārtoshu vēlreiz- ne miltu, ne cukura, ne tauku, ne olu.


6 komentāri:

  1. Olu saruna sasmīdināja.Brīnishķīgs(iepatikās man tas š aizvietotājs:) ) sastāvs kūciņām.Recepte manai gaumei.Kā tu domā,vai sanāktu,ja gatavotu ar vājpiena biezpienu vai 0,2% Quark biezpienu?
    Priecājos,ka esi atgriezusies!
    Evita

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Evita, es arī ļoti priecājos!
      Par biezpienu- zini, man ir zināmas shaubas. Man liekas, ka lieso biezpienu nevarēs pārvērst par tik gludu pastu. Kaut gan- iespējams, nedaudz shķidruma pievienojot... Autors izmantoja kvarku, tieshi to viņsh sauc par pastveidīgu biezpienu. Taču- uzsver, ka treknu.... Parasti viņa receptes ir precīzas un pārbaudītas, taču izmēģināt jau var.
      Savukārt, es esmu dzirdējusi, ka kalciju no attaukota biezpiena ne tik labi uzņem organisms:))

      Dzēst
  2. Pievienojos pirmajam komentāram (abiem teikumiem!) :D nepazūdi! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Aija! Ceru, ka vairs nebūs iemeslu pazust))

      Dzēst