ceturtdiena, 2014. gada 8. maijs

puķkāposti ar sieru

pašlaik nevieni dārzeņi neliekas pietiekami ēdami, vienīgi sāk parādīties ungāru jaunie kāposti- taču mēs pēc inerces vienalga ēdam saldētos (es domāju dārzeņus, nevis tieši kāpostus:). Es saprotu, ka ar aizvērtām acīm tos nav iespējams atšķirt vienus no otriem, taču tiem tomēr nav pagalam dīvaina garša un konsistence. Redzēju Getliņu tomātus- bet nu tas neko īpaši nemaina, jo līdz normālai sezonai es vienalga pērku tikai tā... uz sviestmaizes uzgriezt. 
Nu tā, līdz ar to ir aktuāla nepieciešamība ātri un nesāpīgi tikt pie jebkādiem dārzeņiem, kad visas garšas pēc ziemas ir apnikušas. 
Pusnedēļu pārtiku no šādiem puķkāpostiem-

Vajag:
saldēti puķkāposti
"Dzintars" (var arī ar kādām piedevām), 1 iepakojums uz paku puķkāpostu
pētersīļi vai dilles (vai abi)
var arī spinātus, sagrieztu papriku, čilī puspāksti bez sēklām
sāls, pipari, oregano
Gatavošana:
Katliņā ieliet nedaudz ūdens (dažas ĒK), likt kāpostus, uzvārīt, pielikt sieru, sasmalcinātus pētersīļus un sautēt uz mazas uguns, kamēr puķkāposti gatavi (7-8 minūtes). Ja liekat spinātus- ielikt minūti pirms kāpostu gatavības. Ja papriku- uzreizi, sīki sagrieztu.

Beigās- sāls, pipari, oregano.

Bet vispār- laba rupjmaize, mīkstais siers, dažas šķēles "īso lauku" gurķu, Ilzes dīgsti- tā arī sagaidīsim vasaru.

4 komentāri:

  1. Jā, ir jau vēl švaki ar dārzeņiem... It sevišķi mani pārsteidz, ja veikalā redzu uzrakstu- īsie gurķi jaunā raža un tur mētājas kaut kādi pusvītuši izstrādājumi...
    Glābiņš- jaunie Maķedonijas (tā vismaz mūsu veikalā rakstīts) kāposti... nezinu, kāds tiem ''ķīmiskais fons'', toties garšīgi pēc traka! :)

    AtbildētDzēst
  2. Nē, nu normāli jau, nedzīvojam Spānijā:), taču ziemas tik garas... Jā, jaunie kāposti ir labi.
    Mums te piemājas Rimi arī tie īsie gurķi ir normāli, bet nu ūdeņaini un vienalga dīvaini.
    Bet nu vispār jāievēro sezonalitāte un viss:)

    AtbildētDzēst
  3. Bet es "šmaucos" un jau pāris nedēļas mēs ēdam jaunos kartupelīšus no Francijas u.c. zemēm. Mums veikalā ir 0,5kg paciņas delikateses kartupeļu par ļoti labu cenu, nu TIK garšīgi. Ar marinētu siļķu burku un biezpienu, liekas, ka ir jau Jāņi :)
    Foršs tas tāfeles dēlis bildē!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aj, Ieviņ, es jau neesmu aptrakusi ar reģionālo pārtiku- tas prasītu pārāk lielu plānoshanu. Mums ir... Marokas, vai, jaunie kartupeļi. Mēs tos arī ēdam nonstopā, Nav ne vainas. Tikai man bieži liekas pārāk apgrūtinoshi tos stiept un tad mazgāt:)) Toties kartupeļi man neapnīk nekad.

      Dzēst