piektdiena, 2014. gada 20. jūnijs

5 sastāvdaļu biezpiena kūka bez cepšanas

vasara nāk (nu, it kā pēc kalendāra), zemeņu kalni tirgū un vispār man nav cepeškrāsns.
Tāpēc mani tagad interesē receptes bez tās līdzdalības (un vispār apsveru iespēju nopirkt multivāramo katlu, mani ārkārtīgi fascinē iespēja pamostoties tikt pie putras bērnam).
Taču ne par to, par kūku.
Tai vajadzēs formu ar noņemamu malu un mikseri/blenderi ar putojamo slotiņu
Vajag:
4 paciņas mitra, pietiekami homogēna biezpiena (tātad- 720 g). Normāla treknuma.
kārba iebiezinātā piena- nevārīta
1 paka "Selgas" vai 200 g  jebkuru smilšu cepumu
2 ĒK sviesta 
želatīns vai agars- daudzums, kas paredzēts kilogramam sastāvdaļu (2 RUF paciņas)
nu, ja biezpiens ir sauss, vajadzēs vēl kādus 50 ml saldā krējuma (10%), tātad būs 6 sastāvdaļu torte. 
Var arī vaniļu likt, ja jau esat tādi dekadenti. Bet nu to par nopietnu sastāvdaļu neuzskatīsim.
Gatavošana
Iemērkt želatīnu/agaru aukstā ūdenī, kā teikts instrukcijā.
Izkausēt sviestu.
Samalt cepumus kopā ar sviestu.
Formas dibenu izklāt ar foliju, izbērt samaltos cepumus, ar karoti vai klāzes apakšu saplacināt un izlīdzināt.
Traukā likt biezpienu, liet kondensēto pienu, pa laikam pagaršojot. Man bija garšīgi, kad kārba gandrīz beidzās. Un tad putojiet, putojiet un putojiet. Tikai nemaliet blenderī, ar nažiem! 
Ja ir totāli par sausu, pielejiet 50 ml saldā krējuma. Vaniļu arī var pielikt.
Kad saputots līdz gaisīgai un viendabīgai masai, paputojiet vēl pusminūti. Tad izkausējiet želatīnu ūdens peldē (es to mērcēju metāla žuljena trauciņā, tad to lieku bļodiņā ar verdošu ūdeni, kamēr izkūst. Kad želatīns caurspīdigs, lejiet klāt, putojiet pusminūti, lejiet pa virsu cepumiem, lieciet ledusskapī. Var zemenes virsū uzlikt, var tās jau tad, kad sastings.
Ja lietojiet agaru, tas jauzvāra ar nelielu daduzmu ūdens vai saldā krējuma, uzreiz jānoņem, jāpievieno un kā ar želatīnu tālāk.
Iespaidi: laba vasaras kūka- nav trekna, nav pārāk salda, varēs taisīt ar dažādām ogām.

No šīs sērijas vēl ļoti laba ir šī- 
Melleņu siera kūka

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru