otrdiena, 2014. gada 29. jūlijs

neveiksmīgo persiku glābšanas deserti

diemžēl kategoriski nepiederu pie tiem, kuri priecājas par notiekošo karstumu un aizrautīgi apspriež nākamnedēļ gaidāmo apokalipsi. Man riebjas, esmu neproduktīva, nevaru ne strādāt, ne zīmēt, ne domāt un atjēdzos tikai vēlu vakarā, ielienot Daugavā (jo, paldies Rīgas satiksmei, 5.trolejbuss ir izcili kondicionēts). 
Līdz ar to neko negatavoju un ēdu siermaizes un arbūzu.
Bet nu dažreiz vēl kaut kas gadās. Piemēram- nopirkt neveiksmīgus persikus. Tas nav retums- man personīgi tieši persiki gandrīz vienmēr gadās neveiksmīgi:)) Un šie nebija izņēmums. Bet nu prāta aptumsumā biju tos iepirkusi padaudz un mest ārā- nu nē.
Līdz ar to, ka Rimi ir liels tīkls, persiki tur pašlaik maksā 99 centus un visi, kas tos nopirks, ēst nevarēs- varbūt kādam noderēs.
Pirmkārt, var izvārīt burvīgu ievārījumu- nomizot, sagriezt persikus kubiņos un izvārīt ar ievārījuma cukuru un rozmarīnu.
Otrkārt, persiku saldējums un persiku sorbets ar jogurtu
Un, treškārt, tas, kā izmanoju tos šoreiz. Bet brīdinu- ja ir pavisam briesmīgi persiki gadījušies- labāk vāriet to zapti ar rozmarīnu, svaigā veidā samalšana ne vienmēr paglābj.
Persiku-vaniļas deserts ar mellenēm
Vajag:
persiki
vaniļas biezpiens/jogurts/krēms vai vienkārši biezpiens, sablenderēts ar cukuru un nedaudz saldā krējuma
šķipsna garšvielu- kardamons, kanēlis, pipari 
mellenes
Gatavošana:
Nomizot, sablenderēt ar garšvielām aukstus persikus (nakts ledusskapī būs optimāla). Var pielikt TK cukura.
Un tad likt kārtās persiku biezeni, vaniļas krēmu, mellenes.

7 komentāri:

  1. Jā, karstumā ir grūti.
    Galvenais, lai mājās ir kafija un piens, pārējo tad jau kaut kā ... :)))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ieviņ, es vairs pat kafiju nedzeru pāris dienas:) Man galvenais lai ir gurķi, bet, redzi, Ēriku neietekmē notiekošais, viņš prasa ēdienu!!!:))

      Dzēst
  2. ... ak nu dabūsi Tu tūlīt pa "galvu" komentāros, ka vasara tik īsa un aukstuma tik daudz, un ka visiem jābūt ārprātīgi laimīgiem... bet es pievienojos Tavam klubiņam... jūtos nelaimīga un it sevišķi arī par to, ka runāt par savu nelaimīgumu vasarā... nav piedienīgi :):):)
    Deserts izskatās brīnumkārdinošs!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aija, nav jau delfi, gan jau nedabūšu:))) Kā es šodien teicu māsai- mani ne tik daudz skumdina tas, ka ārpasaule vairs nav pieejama- ne pilsēta, ne velo, ne pludmale- bet tas, ka mājas vairs nav patvērums. Vate galvā un apātija. Seriālus skatos, bet nu cik var. Un jā- nefanot par vasaru ir vēl ļaunāk, kā par Ziemassvētkiem:)) Priecājos lasīt Tavu komentāru.
      Deserts tiešām labs, es tādam speciāli pirkšu persikus.

      Dzēst
  3. Man laikam pašai savs klubiņš-priecājos par kārtīgu vasaru (jo vienalga, plusu tai vairāk kā slapjam rudenim un aukstai ziemai manās acīs), lai arī pa reizei grūti, bet, protams, ja jāiet uz darbu, tad cita lieta-saprotu

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Irēna, tas jau ļoti labi, ka Tev patīk, tad šī vasara daudz prieka vēl nesīs:)

      Dzēst
  4. Pāris nedēļas atpakaļ,Rimi tiku pie neveiksmīgiem nektarīniem.No ārpuses nekas neliecināja par to,ka augļa mīkstums būs caurspīdīgs un neēdams.Tāds,it kā pirms tam būtu sasaldēts.Labi,ka nopirku vien pāris augļus.Pēc tam nopirku vēlreiz,bet tādi eksemplāri vairs negadījās.Pirms pirkšanas rūpīgi izpētiet!Paldies,ka pabrīdināji par persikiem.
    Ļoti mīlu vasaru,bet piekrītu,ka lielais karstums ir apgrūtinošs.Mājās visi,ieskaitot suni,sēžam pretī ventilatoram.Mēs arī cenšamis pie plīts nestāvēt un priecājos par jebkuru recepti,kura neprasa daudz laika un termisko apstrādi.
    Evita

    AtbildētDzēst