trešdiena, 2009. gada 10. jūnijs

Īru bezrauga (sodas) maize

Avots- www.cookschool.ru , Lilia

Vajag: 2-2,5 gl nebalinātu miltu (var parasto kviešu, bet var arī rupjo), 1/2 TK sāls, 1 un 1/2 TK irdinātāja, 1/2 TK sodas, 1/8 gl cukura, 1/8 gl sviesta, 1 ola, 1 gl buttermilk (kefīra)
Gatavošana: Sajaukt sausās sastāvdaļas un ielikt blenderī. Tur ielikt arī sviestu, sagrieztu gabaliņos un malt, kamēr nepārvēršanas par graudiņiem. Var arī sakapāt ar rokām. Pārlikt traukā. Atsevišķi sakult olu un kefīru un pievienot miltu-sviesta masai, sajaukt un izlikt uz virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Mīcīt, kaisot ar miltiem, kamēr sanāks gluda, mīksta mīkla. Izveidot 3-4 cm biezu plāceni, pārkaisīt ar miltiem, ar žileti pārgriezt 2 rievas (apmēram 1-2 centimetru dziļumā) pa diagonāli. Cept uz ieeļļotas plāts 200 grādos kādas 40 minūtes. Atdzesēt uz restes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru