trešdiena, 2009. gada 10. jūnijs

Kliju maize


Avots- www.cookschool.ru, Lilia


Vajag:
1 TK sausā rauga (20 g svaiga)
2 TK cukura
250 ml silta ūdens
185 ml silta piena
100 g kliju (1 glāze)
400 g kviešu miltu
1 TK sāls
2 ĒK eļļas
Gatavošana:Savienot ūdeni ar pienu uz izšķīdināt raugu ar cukuru. Nolikt siltā vietā uz 15 minūtēm.
Piebērt klijas, samaisīt. Citā traukā izsijāt miltus ar sāli, izveidot iedobi, ieliet tajā eļļu un rauga masu. Izmīcīt ar rokām vai mikseri, savelt bumbu, apziesta ar eļļu un nolikt uz 15 min. siltā vietā.
Vēlreiz izmīcīt, ielikt cepamajā formā (ne līdz malām!) un atstāt uz stundu.
Apziest ar pienu, iegriezt ar žileti 1,5 cm dziļi visā garumā, pārkaisīt ar miltiem un cept 40 minūtes 180 grādos.
Atdzesēt uz restes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru