trešdiena, 2009. gada 10. jūnijs

Karameļu saldējums

Avots- Jūlija Visocka


Vajag:
1200 ml svaiga saldā krējuma
8 olu dzeltenumi
270 gr cukura
50 ml ūdens
Gatavošana:
Sakult olu dzeltenumus ar 150 gr cukura, pievienot 200 ml saldā krējuma, enerģiski kuļot. 1 l krējuma uzkarsēt un noņemt no uguns. Karstu krējumu pievienot sakultajiem dzeltenumiem un samaisīt. Uzlikt uz mazas uguns un maisot uzvārīt. Tajā brīdī, kad sāks vārīties, noņemt no uguns.Lielā pannā iebērt 120 g cukura, ieliet 50 ml ūdens un izvārīt karameli. Karameli atdzesēt, pievienot krējumam, samaisīt, ieliet konteinerī ar vāku un ielikt saldētavā uz 6-8 stundām. Ik pēc stundas apmaisīt ar koka karoti.
Iespaidi: ļoti, ļoti krējumaina un pilnīga garša- sen aizmirsies, ka saldējums kaut kāds tāds var būt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru