ceturtdiena, 2009. gada 11. jūnijs

Smalkmaizītes "BUCHTELN"

Avots: Пончита - Carina forum, ИРИС, www.cookschool.ru
Vajag:125 ml silta piena
apmēram 400 gr miltu
50 gr cukura
20 gr svaiga rauga (vai apmēram 4 gr sausā)
2 olu dzeltenumi,
1 ola
šķipsna sāls
nedaudz citrona cedras (sarīvēta miza)
1 TK ruma (vai daži pilieni esences)
1 paciņa vaniļas cukura
50 gr sviesta
apmēram 200 ml saldā krējuma

Gatavošana:Pienu, raugu, 50 gr miltu un 20 gr cukura sajaukt un atstāt siltā vietā, kamēr raugs atdzīvosies. Sajaukt apmēram 350 gr izsijātu miltu, izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu, olu dzeltenumus, olu, 20 gr cukura (man patīk saldākas, ievērojami palielinu daudzumu- līdz kādiem 80 gramiem), šķipsnu sāls, cedru, rumu, vaniļas cukuru sajaukt ar rauga masu, izmīcīt gludu mīklu. Apklāt un atstāt siltā vietā, kamēr dubultosies (apmēram 40 minūtes). Lielu cepamo formu ieziest ar sviestu; sajaukt saldo krējumu ar 10 gr. cukura un ieliet formā. No mīklas noraut nelielu gabaliņu, savelt bumbiņu un likt formā vienu pie otras. Atstāt vēl uz 10 minūtēm. Sakarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sajaukt olas dzeltenumu ar 2 ĒK piena un apziest maizītes. Cept pusstundu.

2 komentāri:

  1. Radās vairāki jautājumi, kurus vajadzēja pajautāt pirms ķēros klāt šai receptei.
    Pirmais par miltiem - iesākumā 400gr, beigās tie noīsinājās uz 250 gr. Nu reāli nācās likt tos 400 gr.
    Otrais tā arī palika nesaprasts, kas ir citrona cedra - tas man tiešām jaunums.
    Trešais - kas ir tas āķis, ka bulciņās bija jācep tādā daudzumā saldā krējuma.
    Par rezultātu - savdabīgi. Vēl otrā dienā māja pilna ar saldu smaržu.

    AtbildētDzēst
  2. Sveiki!
    Atbildu:) Jā, par miltiem- mana kļūda. Es gatavoju jau pēc modificētas receptes, kad tika apspriests un konstatēts, ka oriģinālajā receptē ir par maz miltu. Reāli, protams, ap 400, kā ir teikts sastāvdaļu sarakstā.
    Cedra- citrona miziņa, sarīvēta.
    Par krējuma daudzumu- man liekas, ka 200 ml šai receptei ir minimums. Paplātē, kurā var ērti salikt šādu maizīšu daudzumu, saldais krējums veido kādu 3 cm slāni un tad pēc cepšanas sanāk, ka maizīšu apakša ir krēmā, tieši tas patīk visvairāk.

    AtbildētDzēst