svētdiena, 2011. gada 29. maijs

Labākās skones pasaulē

Recepte- Р.Бертине, «Свой хлеб»
Vajag:
150 g sālīta sviesta (man bija parasts)
600 g kviešu miltu
150 g sīka cukura
40 g cepamā pulvera
280 g rozīņu bez kauliņiem (es nelietoju, tātad- kaltētas dzērvenes)
190 g trekna saldā krējuma
190 g piena
2 olas, sakultas ar šķipsnu sāls- pārziešanai (es vispār nepārziedu)
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 220 C.
Ieberzt sviestu miltos (ar pirkstiem), pievienot cukuru, cepamo pulveri un rozīnes. Visu rūpīgi sajaukt. Pievienot saldo krējumu un pienu un maisīt ar lāpstiņu, kamēr izveidosies grubuļaina masa. Nedaudz pārkaisīt ar miltiem galdu, likt mīklu. Izkārtot mīklu plakanā kvadrātā, salikt uz pusēm, atkal izkārtot, salikt pretējā virzienā un tā atkārot, kamēr sanāks nelīdzens kvadrāts. Nedaudz pārkaisīt ar miltiem apakšā un augšā, pārklāt ar drānu, atstāt vēsā vietā uz 15 min.
Pārkaisīt virsmu ar nelielu miltu daudzumu, izveltnēt mīklu 2.5-3 cm biezumā. Ar otiņu noņemt liekos miltus. Ar asu nazi sagriezt 6x6 cm kvadrātos.
Likt uz paplātes ar papīru, ne pārāk tuvu vienu otrai. Atlikumus atkal izveltnēt un sagriezt.
Pārziest ar olu, ļaut nedaudz nožūt, pārziest vēlreiz. Samazināt cepeškrāsns temperatūru līdz 200 un cept skones 20 minūtes, kamēr kuplas un zeltainas.
Komentāri: šīs ir izcilas. Pavisam nediētiskas, taču krēmīgas, smaržīgas un ideālas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru