trešdiena, 2012. gada 7. marts

Vidusjūras mafini

Gadījumā, ja kāds rīt taisās dzert vīnu:) (vai tēju...vai arī ēst zupu...nu, vismaz iet uz darbu- derēs jebkurā situācijā).
Ļoti reta situācija- nezinu, kas ir receptes autors, recepte no vecā foruma edimdoma.ru. Jebkurā gadījumā- paldies autoram!
Vajag:
2 glāzes miltu
2 TK cepamā pulvera
2 ĒK smalki sakapātu bazilika lapiņu vai pa 1/2 TK kaltēta bazilika, timiāna un raudenes (manā gadījumā)
1/2 TK sāls
100 g rīvēta cietā siera
1 ola
1 gl piena
3 ĒK olīveļļas
pusglāze sagrieztu kaltēto tomātu
pusglāze sagrieztu melno olīvu b/k
Gatavošana:
Traukā sakaukt miltus, cepamo pulveri, garšaugus, sāli, sieru.
Citā traukā nedaudz sakult olu ar oliveļļu un pienu.
Savienot abus maisījumus, bez pārcentības- tikai kamēr nav sausu miltu! Pielikt tomātus un olīvas, samaisīt. Likt iesviestotās formiņās (vai silikona), pildot tas uz 3/4. Cept 20 minūtes 200 C.
Komentāri: ļoti ātri, garšīgi un der pie visa.
Vēl citi sāļie mafini-
Siera mafini ar sēkliņām
Siera-jogurta pilngraugu mafini
Biezpiena mafini ar mocarellu
Siera mafini
Dārzeņu-svaigā siera mafini

4 komentāri:

  1. Izdevās lieliski! Šos noteikti atkārtošu vēl kādu reizi. Liels paldies!

    AtbildētDzēst
  2. Liku kliju jeb, kā šeit saka, integrālos miltus.
    Joprojām ļoti patīk, ēdu maizes vietā. Īstenībā jau šīs, manā izpratnē, drīzāk ir sklones nevis mafiņi. =) Un salikt mīklu silikona formiņās arī ir daudz vienkāršāk nekā rullēt uz spiest ar glāzi…

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Guna, nu tomēr skonēm struktūra ir savādāka, tā ātrā kapāšana un aukstais sviests dod savu efektu.
      Bet nu vienalga garššigi, fakts:)
      Nopirku ne pārāk veiksmīgu tapenādi, likšu šajos.

      Dzēst