svētdiena, 2014. gada 29. jūnijs

vistas filejas kotletes

jājā, es protams zinu, ka gan sulīgāk, gan lētāk sanāk no ne-filejas (liels jautājums gan par cenu, nosverot pārpalikumus pēc gaļas noņemšanas no kauliem). Un vispār- nekādas noņemšanas, es neko tādu nekad nedaru. Labāk retāk, daudz retāk- bet bez tāda veida darbībām.
Nu tā, tas ir ievads.
Viens no trūkumiem, kuri piemīt vistas filejai- tā sanāk sausa. Tāpēc šajā receptē ir Aizliegtā Sastāvdaļa- majonēze. Un to nevar aizvietot ar lieso jogurtu, jo tā šeit atrodas ar mērķi:)
Vajag:
500 g vistas filejas, sagriezt katru dažos gabalos
1 ola
daži zariņi pētersīļu, diļļu
2 ĒK majonēzes
sāls, pipari, var arī šķipsnu raudenes, nedaudz čili pipara
2  sīpoli
*dažreiz pielieku sauju rīvēta kabača vai zirnīšus, var arī sieru iekšā likt (tad tik akurāti ar sāls daudzumu) 
Gatavošana:
Blenderī likt fileju, zaļumus, sīpolus, rūpīgi samalt. Pievienot visu pārējo, ar slapjām rokām izveidot kotletes, apcept mazā eļļas daudzumā uz nelielas uguns lidz patīkamai zeltaini-gaišbrūnai krāsai katru pusi.
Komentāri: nākamajā dienā atsildu tīrā pannā ielejot dažas TK ūdens, tad kotletes un zem vāka uz mazas uguns dažas minūtes.

4 komentāri:

  1. Ļoti garšīgi! Zinu, jo agrāk cepu līdzīgas. Paldies par atgādinājumu, kādreiz jāuzcep :)

    AtbildētDzēst
  2. Tiešām garšīgas, jā. Neatceros vairs, kurš un kad ieteica par to majonēzi, kaut kur tīmeklī.

    AtbildētDzēst
  3. Ooo! Noteikti izmēģināšu. Izskatās tik garšīgi!

    AtbildētDzēst
  4. Izmēģini, jā! Ja ēd tītaru, var arī no tā.

    AtbildētDzēst