Latviski šī grāmata ir tulkotā kā "Saldi rūgtā šokolāde" (Como agua para chocolate / Laura Esquivel (1995). Taču krieviski nosaukums skan precīzāk- "Шоколад на крутом кипятке", ar šādu nosaukumu es to pazīstu un ar šādu nosaukumu internetā ir pazīstams šis biskvīts. Nezinu, kāds tam sakars ar grāmatu (tā tiek vienmēr pieminēta), jo šīs receptes tajā nav... bet nu, varbūt, receptes izgudrotājs iedvesmojās lasot- to varu saprast, laba grāmata. Un sanāk labs kēkss. Var cept tīrā veidā, pielikt klāt valriekstus vai sukādes, var arī taisīt manas māsas mīļāko torti- tad vēl vajadzētu slāni ar ķiršiem un krēmu.
Шоколад на кипятке
Кисёна, www.edimdoma.ru
Vajag:
2 gl miltu
2 gl brūnā cukura
2 olas
6 ĒK kakao (ar kaudzi)
1,5 TK irdinātāja
1,5 TK sodas
1 gl piena
0,5 gl eļļas (bez smaržas, labāk vīnogu kauliņu)
Gatavošana:
Visu sajaukt, pašās beigās pievienot 1 gl vērdoša ūdens, samaisīt. Uzreizi liet formā (nebaidieties, mīkla būs ļoti šķidra, bet no formas ar noņemamām malām neiztecēs). cept 180 grādos apmēram pusstundu. gatavību pārbaudīt ar koka iesmiņu.
Daudzums paredzēts 28 cm formai.
Vajag:
2 gl miltu
2 gl brūnā cukura
2 olas
6 ĒK kakao (ar kaudzi)
1,5 TK irdinātāja
1,5 TK sodas
1 gl piena
0,5 gl eļļas (bez smaržas, labāk vīnogu kauliņu)
Gatavošana:
Visu sajaukt, pašās beigās pievienot 1 gl vērdoša ūdens, samaisīt. Uzreizi liet formā (nebaidieties, mīkla būs ļoti šķidra, bet no formas ar noņemamām malām neiztecēs). cept 180 grādos apmēram pusstundu. gatavību pārbaudīt ar koka iesmiņu.
Daudzums paredzēts 28 cm formai.
Ja tā būs torte:
Izvārīt ķiršu ātro ievārījumu (šajā gadalaikā- 1 iepakojums saldēto ķiršu+2 ĒK brūnā cukura, 10 minūtes)
Iztaisīt krēmu- 500 g laba, trekna krējuma+0,5 burkas vārīta iebiezinātā piena (nu, tā ir tortes sarēžģītākā daļa- vārīt 3 stundas pienu)
Sagriezt atdzesēto biskvītu 3 slāņos (ar diegu:))
Vienu- virsū visus ķīršus un 1/3 krēma- 2.biskvītu- 1/3 krēma un bagātīgi sakapātu valriekstu- 3.biskvīts- pārpalikušais krēms, valriekstu pusītes. Uz nakti ledusskapī.