otrdiena, 2010. gada 23. marts

žāvēto augļu pastas

Pavasarī ļoti noderīgas gan ķermenim, gan smadzenēm. Kā arī ļoti garšīgas. Īpaši labas bērniem, jo bērni veselus žāvētos augļus nevar pietiekami labi sakošļāt un puse aiziet zudumā.

Vajag: jebkurus žāvētos augļus vai ogas, kā arī mīļākās garšvielas.
šeit ir trīs kombinācijas:
1. melnplūmes-muskatrieksts-kanēlis
2.aprikozes-muskatrieksts-kardamons (fotogrāfijā- ar riekstiem, bet labāk nevajag)
3.dateles-muskatrieksts
Gatavošana: rūpīgi nomazgāt augļus, nakti mērcēt nelielā ūdens daudzumā, samalt ar blenderi, pievienojot pa šķisnai garšvielu. Ja tiek izmantoti ekoloģiski tīri augļi, malšanai pievienot ūdeni, kuros mērcēti. Ja nē- tad ūdeni es ieteiktu izliet.
Var ēst tāpat, likt uz cepumiem un tml.
Un vēl sanāk izcils deserts- ar blenderi rūpīgi samalt biezpienu ar saldo krējumu un brūno cukuru (vai arī pēc malšanas pielikt medu), likt kārtās