ceturtdiena, 2010. gada 30. septembris

sēkliņu un garšaugu dārzeņi

Kaut kā man ir izsīkusi fantāzija variēt ēdienus. Taču katru dienu jāņem kaut kas uz darbu ēdams un no rīta autopilotā iegrūžu krāsnī kaut kādu produktu kombināciju. Dažreiz sanāk ne visai, dažreiz-garšīgi. Šis ir tas otrais gadījums:)
Vajag:
puse liela kabača, nomizot, sagriezt biezās šķēlēs
1 paprika, iztīrīt, sagriezt strēmelēs
3 burkāni, nomizot, sagriezt strēmelēs (es griežu it kā turpinot mizot, kamēr nebeidzas burkāns:)
nedaudz eļļas
2-3 ĒK saulespuķu sēklu
1-2 TK sezama sēklu
zariņš svaiga timjāna
pa lielai šķipsna kaltēta rozmarīna, bazilika
sāls
pāris TK kaperu
Gatavošana:
Ieliet nelielā cepamajā formā (man- 20 cm panna ar metāla rokturi) nedaudz eļļas, kārtot pārmijus kabača šķēles, papriku, burkānu. Pārliet vēl ar pāris TK eļļas, uzbērt un uzlikt visu pārējo, uzlikt vāku. Cept cepeškrāsnī 180 C kādas 30 minūtes.