recepte no žurnāla "Olive", marts'13.
Vajag:
200 g miltu
50 g auksta sviesta
1.5 TK cepamā pulvera
maltas sinepes, 1/2 TK*
malta paprika, 1/2 TK
100 g rīvēta čedaras siera**
4 zaļie sīpolloki, sīki sagriezti
100 ml piena
1 ola***
1 TK sinepju
*es liku nemaltas, man patīk, ka maizītēs ir sēklas
** oriģinālā cheshire cheese, tādu nezinu
***vajadzīga tikai pārziešanai, es to daru ar pienu, tādejādi lieku receptei arī birku bez olām
Gatavošana:
Uzkarsēt krāsni līdz 220 C.
Likt sviestu un miltus kombainā, pulsācijas režīmā pārvērst par drupačām (es sakapāju ar zaļumu pusapaļo nazi).
Pievienot sinepju pulveri, papriku, 75 g siera, lokus. Pasālīt.
Pieliet pienu un izveidot ar rokām lipīgu mīklu (tikai tik ilgi, lai saliptu!). Uz dāsni pārkaisītas ar miltiem virsmas likt mīklu, izveidot apli (apt.3-4 cm biezu). Pārlikt uz plāts ar papīru, sagriezt 8 šķēlēs. Sakult olu, pārziest (var ar pienu), pārkaisīt ar pārpalikušo sieru. Cept 20-22 min.
Iespaidi: ļoti, ļoti garšīgi. Precīza recepte, izcils rezultāts. Taisīju klāt pie kaut kādas krēmzupas, var pie salātiem vai vnk pie vīna vai alus.