Avots- Jūlija Visocka
Vajag:
1200 ml svaiga saldā krējuma
8 olu dzeltenumi
270 gr cukura
50 ml ūdens
Gatavošana:
Sakult olu dzeltenumus ar 150 gr cukura, pievienot 200 ml saldā krējuma, enerģiski kuļot. 1 l krējuma uzkarsēt un noņemt no uguns. Karstu krējumu pievienot sakultajiem dzeltenumiem un samaisīt. Uzlikt uz mazas uguns un maisot uzvārīt. Tajā brīdī, kad sāks vārīties, noņemt no uguns.Lielā pannā iebērt 120 g cukura, ieliet 50 ml ūdens un izvārīt karameli. Karameli atdzesēt, pievienot krējumam, samaisīt, ieliet konteinerī ar vāku un ielikt saldētavā uz 6-8 stundām. Ik pēc stundas apmaisīt ar koka karoti.
Iespaidi: ļoti, ļoti krējumaina un pilnīga garša- sen aizmirsies, ka saldējums kaut kāds tāds var būt.
trešdiena, 2009. gada 10. jūnijs
Kliju maize
Vajag:
1 TK sausā rauga (20 g svaiga)
2 TK cukura
250 ml silta ūdens
185 ml silta piena
185 ml silta piena
100 g kliju (1 glāze)
400 g kviešu miltu
1 TK sāls
2 ĒK eļļas
Gatavošana:Savienot ūdeni ar pienu uz izšķīdināt raugu ar cukuru. Nolikt siltā vietā uz 15 minūtēm.
Piebērt klijas, samaisīt. Citā traukā izsijāt miltus ar sāli, izveidot iedobi, ieliet tajā eļļu un rauga masu. Izmīcīt ar rokām vai mikseri, savelt bumbu, apziesta ar eļļu un nolikt uz 15 min. siltā vietā.
Vēlreiz izmīcīt, ielikt cepamajā formā (ne līdz malām!) un atstāt uz stundu.
Apziest ar pienu, iegriezt ar žileti 1,5 cm dziļi visā garumā, pārkaisīt ar miltiem un cept 40 minūtes 180 grādos.
Atdzesēt uz restes.
Īru bezrauga (sodas) maize
Avots- www.cookschool.ru , Lilia
Vajag: 2-2,5 gl nebalinātu miltu (var parasto kviešu, bet var arī rupjo), 1/2 TK sāls, 1 un 1/2 TK irdinātāja, 1/2 TK sodas, 1/8 gl cukura, 1/8 gl sviesta, 1 ola, 1 gl buttermilk (kefīra)
Gatavošana: Sajaukt sausās sastāvdaļas un ielikt blenderī. Tur ielikt arī sviestu, sagrieztu gabaliņos un malt, kamēr nepārvēršanas par graudiņiem. Var arī sakapāt ar rokām. Pārlikt traukā. Atsevišķi sakult olu un kefīru un pievienot miltu-sviesta masai, sajaukt un izlikt uz virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Mīcīt, kaisot ar miltiem, kamēr sanāks gluda, mīksta mīkla. Izveidot 3-4 cm biezu plāceni, pārkaisīt ar miltiem, ar žileti pārgriezt 2 rievas (apmēram 1-2 centimetru dziļumā) pa diagonāli. Cept uz ieeļļotas plāts 200 grādos kādas 40 minūtes. Atdzesēt uz restes.
Vajag: 2-2,5 gl nebalinātu miltu (var parasto kviešu, bet var arī rupjo), 1/2 TK sāls, 1 un 1/2 TK irdinātāja, 1/2 TK sodas, 1/8 gl cukura, 1/8 gl sviesta, 1 ola, 1 gl buttermilk (kefīra)
Gatavošana: Sajaukt sausās sastāvdaļas un ielikt blenderī. Tur ielikt arī sviestu, sagrieztu gabaliņos un malt, kamēr nepārvēršanas par graudiņiem. Var arī sakapāt ar rokām. Pārlikt traukā. Atsevišķi sakult olu un kefīru un pievienot miltu-sviesta masai, sajaukt un izlikt uz virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Mīcīt, kaisot ar miltiem, kamēr sanāks gluda, mīksta mīkla. Izveidot 3-4 cm biezu plāceni, pārkaisīt ar miltiem, ar žileti pārgriezt 2 rievas (apmēram 1-2 centimetru dziļumā) pa diagonāli. Cept uz ieeļļotas plāts 200 grādos kādas 40 minūtes. Atdzesēt uz restes.
Naivā māksla. Daži citi.
Maria Prijmachenko
http://www.everyday.com.ua/arts/mp/welcome.htm
L.S.Lowry
http://en.wikipedia.org/wiki/L._S._Lowry
=
http://www.everyday.com.ua/arts/mp/welcome.htm
L.S.Lowry
http://en.wikipedia.org/wiki/L._S._Lowry
=
Horace Pippin
Abonēt:
Ziņas (Atom)