sestdiena, 2014. gada 16. augusts

kabaču rullīši ar mocarellu un piparmētrām

šodien man neizdevās pagatavot neko no brokoļiem, jo, izrādās, tas nemaz nav tik pašsaprotami- brokoļi tirgū. Nīkulīgajā Vidzemes tirgū to nebija, itin nekur. Bet Rimi tie bija eee... nedaudz  iebrūni:)
Līdz ar to- kaut kas cits. No Džeimija Olivera žurnāla Jamie jūlija numura.
Mans atstāstījums.
Vajag:
3 nelieli kabači
1 citrona sula
2 ĒK olīveļļas
1 ķiploka daiviņa, sakapāt
1 sarkanais čili, bez sēklām, sakapāt (vai šķipsna pulvera)
2 iepakojumi Mocarellas (pa 125 g), sagriezt pāris cm gabaliņos
piparmētru bunte, noņemt lapas
Gatavošana:
Ar dārzeņu mizotāju griezt kabaci garās plānās strēmelēs. Salikt uz koka dēļa vai liela šķīvja. Pārslacīt ar citrona sulu un 1/2 eļļas, pārkaisīt ar ķiplokiem, čili, 1 TK sāls. Atstāt uz 10 minūtēm.
Pa to laiku sajaukt mocarellu ar piparmētru lapām.
Likt uz kabača strēmeles sieru ar piparmētrām, sarullēt.
Un tā visus.
Pārslacīt ar atlikušo eļļu, pasniegt.
Komentāri: man liekas, der paturēt pāris stundu ledusskapī, lai garšas savelkas.
Iespaidi: izcili! Esmu absolūtā sajūsmā! Tās garšas ir radītas cita citai. Ļoti, ļoti garšīgi, viegli, neikdienišķi un vasarīgi.