viens no mana bērna mīļākajiem ēdieniem. Tajā brīdī, kad tiek pievienoti labas kvalitātes cīsiņi (un vieni tādi, izcili labas kvalitātes, ekoveikalos nopērkamie, diez kāpēc tīrā veidā nu galīgi nav garšīgi- tikai tā), tas kļūst veselīgs- daudz, daudz olbaltumvielu.
Vajag:
3-4 kārbas dažādu konservēto pupiņu, notecināt, noskalot
5-6 cīsiņi, sagriezt
kārba tomātu sava sulā
2ĒK tomātu mērces (var ar ķiplokiem)
1 TK malta čilī
sāls, pipari
2 sīpoli, sagriezt sīki
1 ĒK eļļas
sīpolloki, krējums pasniegšanai
Gatavošana:
Uz pannas uzkarsēt eļļu, uz mazas uguns apcept sīpolus, čili un cīsiņus. Pa to laiku samalt tomātus kopā ar sulu. Pielikt pie sīpoliem pupiņas, tomātus, sāli-piparus, tomātu mērci. Karsēt, kamēr sāks vārīties, pēc minūtes uzlikt vāku, noņemt no uguns. Atstāt uz 5 minūtēm. Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar lokiem, pielikt krējumu.