pirmdiena, 2009. gada 15. jūnijs

Citi pīrādziņi (bez rauga)

Avots- Shape 2008.gada numurs- kurš, neatceros
Vajag:
Mīklai:
800 gr kviešu bīdeļmiltu
560-570 gr. kefīra vai neitrālā jogurta
300 gr mīksta sviesta
50 gr kviešu kliju
1 TK sāls
1 TK cukura
pusTK sodas
Pildījumam:
500 gr. (īstenība- kopskaitā gandrīz kilograms) dažādu dārzeņu: burkāni, kāļi, kolrābji, ķirbis, sīpoli
200 gr baltā siera („Kleopatra”)
ķimenes
sāls
nedaudz eļļas apcepšanai
sezama sēklas
nedaudz kefīra, jogurta vai kulta ola pārziešanai
Gatavošana:
1. Sajaukt miltus ar cukuru, sāli, sodu, klijām. Pievienot jogurtu, maisīt, kamēr mīkla viendabīga. Pievienot sviestu un mīcīt, kamēr mīkla nelīp pie rokām. Atstāt uz 20 minūtēm.
2. Visus dārzeņus nomazgāt, sarīvēt uz rupjas rīves vai smalki sakapāt. Sasildīt pannā nedaudz eļļas, apcept ķimenes, pievienot sīpolus un tad- pārējos dārzeņus. Apcept līdz zeltainai krāsai. Pasālīt pēc patikas, pievienot sīki sagrieztu sieru.
3. Savelt no mīklas desiņas, sagriezt tās šķēlītēs, no katras savelt bumbiņu, ar pirkstiem saplicināt apmēram 3 mm plānus aplīšus.
4. Uzlikt pildījumu, aizspiest malas, pagriezt ar šuvi uz apakšu un saliekt pusmēnesī. Ieklāt paplātē cepamo papīru, uzlikt pīrādziņus, apziest, pārkaisīt ar sezama sēkliņām.
5. Cept 15-20 minūtes 200 grādos. Likt atdzist uz koka virsmas, pārklāt ar lina dvieli.

Ceptas aprikozes ar avenēm


Vajag: jebkurus augļus, kas garšīgi ceptā veidā (vai neveiksmīgus, kurus vajag utilizēt), saldētas ogas, pūdercukurs, malts kanēlis, pāris anīsa zvaigznītes.
Gatavošana: ieziest cepamo formu ar pilienu sviesta, sagriezt aprikozes, piemest klāt ogas, pārkaisīt ar pūdercukuru, kanēli, pielikt anīsu, pārklāt ar cepamo papīru, cept 200 grādos kādas 20 minūtes.