svētdiena, 2012. gada 12. februāris

knäckebröd

Skandināvu sausmaizītes/galetes. Recepte no žurnāla "Labu apetīti" 2008.g.rudens numura. Bija manas favorītes kādu pusgadu. Tagad pēkšņi atradu atkal recepti un nopriecājos.
Receptes atstāstījums maniem vārdiem.
Vajag:
250 g kviešu miltu+darbam ar mīklu
50 g maltu linsēklu
150 g rupjo pilngraudu kviešu miltu
1/2 TK sāls
1/2 TK sodas
20 g cukura
50 g izkausēta sviesta
240 g kefīra vai paniņu
Gatavošana:
Traukā sajaukt sausās sastāvdaļas. Pievienor kefīru, izkausētu sviestu. Samīcīt viendabīgu mīklu. Savelt bumbiņas galda tenisa bumbiņu izmērā. Izveltnēt ļoti plānas. Likt uz paplātes ar pergamentu, kārtīgi sadurstīt ar dakšu. Cept 10 minūtes 180 C, kamēr kļūs zeltainas.
Iespaidi: garšīgas, vienkārši pagatavojamas, labi der kā džemam, tā sieram. Kraukšķīgas skārda kārbā būs kādu pusotru nedēļu. Ledusskapī- praktiski bezgalīgi.